Η «ΝΟΣΟΣ» ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ

Στους πέντε ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των θυμάτων στο Λίβανο κατά τις ταραχές που σημειώνονται από το Σάββατο μεταξύ λιβανέζων οπαδών του καθεστώτος Ασάντ στη Συρία και ομάδων που αντιτίθεται σε αυτό.

Σήμερα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Τρίπολη και άλλοι 16 τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ σουνιτών κατοίκων της συνοικίας Μπαμπ ελ Τεμπάνεχ και υποστηριχτών του Ασάντ που διαμένουν στη συνοικία Τζάμπαλ Μόχζεν.

Συνολικά 47 άνθρωποι έχουν  τραυματιστεί από το Σάββατο το βράδυ που άρχισαν οι συγκρούσεις και τα πυρά από αυτόματα όπλα καθώς και η ρίψη ρουκετών εξακολουθούν

να εμποδίζουτην ανάπτυξη στρατιωτών στις δύο συνοικίες.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία αρκετοί κάτοικοι εγκαταλείπουν τις εστίες τους.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν το Σάββατο το βράδυ  όταν οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν τον Σάντι αλ Μαουλάουϊ, έναν σουνίτη κληρικό, με την κατηγορία ότι συνέδραμε μια τρομοκρατική ομάδα, ενώ οι διαδηλωτές υπεραμύνονται για την αθωότητά υποστηρίζοντας ότι  είναι υποστηρικτής της εξέγερσης στη Συρία και πως βοηθούσε πρόσφυγες από τη Συρία.

Πολλοί πολιτικοί ηγέτες του Λιβάνου απηύθυναν έκκληση για ηρεμία και τερματισμό των διαθρησκευτικών ταραχών αναφορικά με την πολιτική κρίση στη Συρία, οι οποίες σημειώνονται συχνά στο βόρειο Λίβανο.

Μεταξύ αυτών είναι ο πρωθυπουργός Νάτζιμπ Μικάτι, σουνίτης ο οποίος κατάγεται από την Τρίπολη και μετέβη χθες στην πόλη αυτή, όπως και ο Σάαντ αλ Χαρίρι, επίσης σουνίτης και ηγέτης της αντισυριακής αντιπολίτευσης, ο οποίος ζήτησε «αυτοσυγκράτηση» για να αποφευχθεί το «χάος», καταδικάζοντας παράλληλα τις συνθήκες υπό τις οποίες συνελήφθη ο Μαουλάουϊ.

Keywords
Τυχαία Θέματα