Η Μάχη που άνοιξε …μάχη με τον ψευτο-Καραϊσκάκη

Η συνταξιούχος εκπαιδευτικός, Μάχη Παπαζήση, ήταν η μόνη που άρθρωσε λόγο απέναντι στους χρυσαυγίτες, οι οποίοι με επικεφαλής τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κώστα Μπαρμπαρούση, όρμησαν με άγριες διαθέσεις στη λαϊκή αγορά Μεσολογγίου στις 8 Σεπτεμβρίου 2012 και άρχισαν να σπάζουν πάγκους αλλοδαπών μικροπωλητών, να αδειάζουν εμπορεύματα και να βρίζουν.

Δίπλα στον χρυσαυγίτη βουλευτή βρισκόταν ο αστυνομικός φρουρός του, ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ τιμωρήθηκε με φυλάκιση

13 μηνών με αναστολή για παράνομη κατοχή φυσιγγίων.

Η κ. Παπαζήτση θυμάται τι συνέβη εκείνο το πρωινό και δηλώνει στα «Νέα»: «Δεν έκανα κάτι σπουδαίο. Δεν μπορείς να κάθεσαι στην άκρη και να μη μιλάς. Έκανα το αυτονόητο. «Είχαν θυμό και οργή, έβριζαν και κλωτσούσαν. Τους ρώτησα ποιος τους έδωσε το δικαίωμα. Με ποια δικαιοδοσία πήραν στα χέρια τους το νόμο; Τους είπα ότι αυτό συνιστά αντιποίηση αρχής και ότι λειτουργούν όπως το παρακράτος που δολοφόνησε τον Λαμπράκη». Οι χρυσαυγίτες δεν προχώρησαν σε κάποια πράξη βίας εναντίον της. Ένας από αυτούς την αποκάλεσε «ευρωμαρξίστρια», ενώ άλλος της είπε «εδώ δεν είναι Κορέα».

Πήγε στο αστυνομικό τμήμα να κάνει καταγγελία

Όπως λέει η συνταξιούχος εκπαιδευτικός, αυτό που την παραξένεψε ήταν το γεγονός ότι οι τοπικοί σταθμοί περίμεναν στις παρυφές της λαϊκής το βουλευτή να κάνει δηλώσεις θριάμβου και κατάλαβε ότι οι κάμερες είχαν ειδοποιηθεί εκ των προτέρων, ενώ η αστυνομία απουσίαζε. Έτσι, πήγε στο αστυνομικό τμήμα για να κάνει καταγγελία. Εκεί της συνέστησαν να την προσκομίσει αργότερα γραπτώς και δεν σημείωσαν ούτε τα στοιχεία της στο βιβλίο συμβάντων. Την επομένη συνέταξε την καταγγελία και την έστειλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Μετά από 15 ημέρες, όταν δόθηκε εντολή να σχηματιστεί δικογραφία, την κάλεσαν από το Τμήμα.

Στο δικαστήριο ως μάρτυρας κατά του Μπαρμπαρούση

Η κ. Παπαζήση δεν γνώριζε τα πρόσωπα των χρυσαυγιτών, οι οποίοι είχαν έρθει από τα γύρω χωριά για να προκαλέσουν. Η συνταξιούχος εκπαιδευτικός δεν ένιωθε θυμό, αλλά στενοχώρια, καθώς, ακόμα και την ώρα των ύβρεων τούς αντίκρισε σαν να ήταν μαθητές της. Απλά, όπως λέει σκεφτόταν τις χαμένες ευκαιρίες και τον λάθος δρόμο που είχαν πάρει. Η ίδια βρισκόταν στην Τρίτη, στο δικαστήριο για να καταθέσει στη δίκη του Μπαρμπαρούση που τελικά αναβλήθηκε.

Αρκετοί ήταν αυτοί που αναγνώρισαν την κ. Παπαζήση και θέλησαν να της σφίξουν το χέρι λέγοντας της:«Μπράβο, είχες κότσια». Εκείνη τους απαντούσε σεμνά, λέγοντας: «Έκανα απλά το αυτονόητο».

Keywords
Τυχαία Θέματα