Για πρώτη φορά βουλευτές με χειροπέδες στη Βουλή

08:38 7/5/2014 - Πηγή: Matrix24

Η συζήτηση στη Βουλή θα ξεκινήσει στις 12:00 και χρυσαυγίτες βουλευτές, Σάββας Μπούκουρας και Γιώργος Γερμενής θα δώσουν εξηγήσεις για τις κατηγορίες που τους βαρύνουν, καθώς ο εισαγγελέας έδωσε το πράσινο φως για να παρουσιαστούν στο Κοινοβούλιο.

Προκειμένου να παραστούν αυτοπροσώπως στη συζήτηση και να τοποθετηθούν, οι προφυλακισμένοι

βουλευτές, θα μεταφερθούν στη Βουλή από τις φυλακές Κορυδαλλού ο κ. Γερμενής και Ναυπλίου ο κ. Μπούκουρας, μετά από σχετική άδεια των εισαγγελέων. Τόσο για τη μεταγωγή τους από τις φυλακές στη Βουλή, όσο και για τις μετακινήσεις τους εντός του κτιρίου έχει εκπονηθεί ειδικό σχέδιο από την ΕΛ.ΑΣ.

Χθες, ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δήλωσε πως έχει ζητήσει την τήρηση όλων των δικονομικών εγγυήσεων ενόψει της μετάβασης των προφυλακισμένων βουλευτών. Όπως είπε, η μεταφορά των προφυλακισμένων βουλευτών είναι αρμοδιότητα της Αστυνομίας, ενώ η κίνησή τους μέσα στο χώρο της κτιρίου είναι αρμοδιότητα της φρουράς της Βουλής. Άνδρες της ασφάλειας του κοινοβουλίου θα τους συνοδεύουν παντού εκτός από την αίθουσα της Ολομέλειας.

Πάντως η μεταγωγή τους αναμένεται να εξελιχθεί σε τηλεοπτικό σόου, αφού εκτός των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, δεκάδες ξένα δίκτυα θα καλύψουν το πρωτόγνωρο αυτό γεγονός.

Επίσης, σήμερα θα συζητηθεί επίσης η άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου και Νίκου Μίχου.

Keywords
Τυχαία Θέματα