Φορολογούν και τα…μαντριά!

Είναι τουλάχιστον περίεργη η φράση που συμπεριλαμβάνεται σε non paper του υπουργείου Οικονομικών και κυκλοφορεί ανεπισήμως στα δημοσιογραφικά γραφεία. Το ζήτημα που τίθεται είναι αν ο υπουργός Οικονομικών γνωρίζει για το εν λόγω κείμενο και αν φυσικά έχει δώσει την έγκριση του.

Δεν μας έχει συνηθίσει πάντως ο κ. Στουρνάρας σε τέτοιες εκφράσεις και τέτοια ικανοποίηση που θα φορολογηθούν τα μαντριά. Συγκεκριμένα στις εξηγήσεις για το πως θα εφαρμοσθεί ο ενιαίος φόρος ακινήτων το 2014 αναφέρονται τα εξής:

Γήπεδα εκτός σχεδίου (αγροτεμάχια)

Το 90% των μην αστικών οικοπέδων βρίσκεται μέσα στις 3 πρώτες ζώνες όπου η τιμή διαμορφώνεται στα 1,5 έως 2,25 ευρώ ανά στρέμμα.
Θα υπάρχουν 10 ζώνες

Θα προσμετράται και ο συντελεστής τοποθεσίας, αλλά και ο συντελεστής χρήσης ( μονοετής καλλιέργεια 1, ελαιώνας 2, πολυετής καλλιέργεια: 2,5)
Βοηθητικός χώρος σε αγροτεμάχιο : φόρος 10%

Τα μαντριά θα πληρώνουν κανονικό φόρο

Keywords