ΕΝΤΟΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ – ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΑ

Παραμένει η εμπλοκή με ΔΗΜΑΡ. Δεν αποδέχεται απόσυρση του εργασιακού η τρόικα, επιμένει στο ένα άρθρο η κυβέρνηση. Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου. 

Σε τροχιά ρήξης βρίσκονται τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης καθώς εξαντλούνται τα χρονικά περιθώρια για την οριστικοποίηση της συμφωνίας χωρίς να είναι εφικτή κάποια κίνηση απεμπλοκής μετά την άρνηση της ΔΗΜΑΡ

επί των εργασιακών.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν αποδέχονται απόσυρση των εργασιακών ενώ Μαξίμου και Ιπποκράτους δεν επιθυμούν να σπάσει το πολυνομοσχέδιο με τις διαρθρωτικές αλλαγές σε περισσότερα άρθρα προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο καταψήφισης διατάξεων από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Στη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου οριστικοποιήθηκαν οι δράσεις της ελληνικής πλευράς και σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο προϋπολογισμός θα κατατεθεί στη Βουλή την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου ενώ Πέμπτη ή Παρασκευή θα κατατεθεί, με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος, και το πολυνομοσχέδιο. Τελική ημερομηνία, εφόσον η ελληνική κυβέρνηση θέλει να έχει ψηφίσει προαπαιτούμενα και προϋπολογισμό μέχρι το προγραμματισμένο για τις 12 Νοεμβρίου Eurogroup, ψήφισης του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα διαρθρωτικά μέτρα είναι η Τετάρτη 7 Νοεμβρίου. Αμέσως μετά στην ολομέλεια της Βουλής θα αρχίσει η μάχη του Προϋπολογισμού, που θα περιλαμβάνει και τα δημοσιονομικά, η οποία και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 10 ή την Κυριακή 11 Νοεμβρίου.

Μετά τη σύσκεψη υπό τον Αντ. Σαμαρά, ο κ. Γιάννης Στουρνάρας ναι μεν δήλωσε αισιόδοξος ότι οι τρείς κυβερνητικοί εταίροι θα βρουν σημείο επαφής ωστόσο επαναβεβαίωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να φέρει το σύνολο των μέτρων σε ένα άρθρο, κάτι που θα οδηγήσει – αναγκαστικά – τη ΔΗΜΑΡ στο παρόν ή στο όχι, με το πρώτο σενάριο να είναι και το πλέον πιθανό. Ο κ. Στουρνάρας μίλησε για πρόοδο επί των 89 προαπαιτούμενων δράσεων, αν και κυβερνητικά στελέχη αναγνωρίζουν ότι η ελληνική πλευρά δεν θα έχει καλύψει μέχρι την Τετάρτη στο Eurogroup το σύνολο της απόστασης που τη χωρίζει από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε. «Στο Εurogroup θα παρουσιάσουμε την πρόοδο που έχει γίνει. Φαντάζομαι θα γίνει κάποια εισήγηση από την τρόικα και θα παρουσιαστεί η πρόοδος που έχει γίνει για τις πολιτικές» ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, περί τις 14.30, ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος μίλησε για συνεργασία με σκοπό την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της κυβέρνησης «ούτως ώστε μέχρι το Eurogroup της Τετάρτης να μην υπάρχουν εκκρεμότητες και να έχουν προωθηθεί προς τη Βουλή όλες οι διατάξεις, οι οποίες πρέπει να έχουν ψηφιστεί». Ενώ, δεν σχολίασε τα περί των περικοπών.

Μετά την αποχώρησή του από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Υπουργός Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης έσπευσε να δηλώσει πως «το υπουργείο Εργασίας, εκτός ότι ανέλαβε το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιονομικής προσαρμογής, έχει να υλοποιήσει και το μεγαλύτερο νομοθετικό έργο». Πρόσθεσε μάλιστα ότι: «Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε αυτό να ολοκληρω

Keywords
Τυχαία Θέματα