Εκλογές την άνοιξη, αν η ΝΔ ενισχυθεί από την υπόθεση «Χρυσή Αυγή»

«Έλληνες νεοναζί: Θεαματική ή σπασμωδική κίνηση;» με το τίτλο αυτό το δημοσίευμα αναφέρεται σε όλες τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Χρυσής Αυγής με τις προφυλακίσεις των στελεχών.

Παράλληλα, εστιάζει στα οφέλη που θα μπορούσε να καρπωθεί η κυβέρνηση Σαμαρά από την πάταξη του νεοναζισμού στην Ελλάδα. «Η επιτυχία της καταστολής της Χρυσής Αυγής,

θα εξαρτηθεί από το εάν ο εισαγγελέας έχει μια σταθερή υπόθεση. Εάν μπορεί να αποδειχθεί ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση που συνδέεται με φόνους και διαρρήξεις, τότε οι συλλήψεις θα είναι θεμιτές και μπορεί να ενίσχυαν την κυβέρνηση Σαμαρά. Εάν όχι, μπορεί να εμφανιστεί σαν μια χειραγωγημένη, ακόμη και αντιδημοκρατική προσπάθεια να βάλει ένα τέλος σε ένα πολιτικό κίνημα, το οποίο όσο άσχημο και να είναι απολαμβάνει αξιόλογη λαϊκή στήριξη».

Και συνεχίζει το άρθρο: «Οι αισιόδοξοι λένε ότι αν ο κ. Σαμαράς νιώσει ότι η ΝΔ ανεβαίνει, τότε θα κατέβει σε εκλογές την άνοιξη ώστε να βγει πιο ισχυρή η νέα κυβέρνηση. Αυτό θα βοηθούσε τον κ. Σαμαρά στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, για ένα πιθανό τρίτο πακέτο στήριξης για την βυθισμένη στην ύφεση χώρα. Τουλάχιστον τώρα, ο κ. Σαμαράς έχει κερδίσει μερικούς πόντους με την απροσδόκητη κίνηση του κατά των νεοναζί».

Keywords
Τυχαία Θέματα