ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΜΑΧΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Πεντακόσιοι περίπου διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα κοντά στην πρεσβεία της Ελβετίας στην Τεχεράνη, που εκπροσωπεί τα αμερικανικά συμφέροντα στο Ιράν, διαμαρτυρόμενοι για την προσβλητική για το Ισλάμ ταινία. Διαδηλώσεις στη Γάζα, απειλές από Ιρακινούς αντάρτες.

Η διαδήλωση στην Τεχεράνη οργανώθηκε από ακραία ισλαμική φοιτητική

οργάνωση, πραγματοποιήθηκε σε δρόμο κοντά στην πρεσβεία, αφού η γύρω περιοχή ήταν αποκλεισμένη, διήρκεσε δύο ώρες και έληξε χωρίς επεισόδια. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί στην περίμετρο της πρεσβείας, η οποία είχε εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους.

Η ιρανική ηγεσία χαρακτήρισε «άθλια» την ταινία, αλλά δεν καταδίκασε τις επιθέσεις που προκάλεσε στον μουσουλμανικό κόσμο.

Δεκάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα και στην πόλη της Γάζας, στην περιοχή όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες αρωγής του ΟΗΕ προς τους Παλαιστίνιους, καίγοντας αμερικανικές και ισραηλινές σημαίες και φωνάζοντας «Θάνατος στο Ισραήλ, Θάνατος στην Αμερική».

Στο Ιράκ, η ένοπλη οργάνωση Ασάιμπ αλ-Χακ διατύπωσε απειλές κατά των αμερικανικών συμφερόντων στη χώρα απαντώντας «στην προσβολή προς τον προφήτη».

Keywords
Τυχαία Θέματα