Χρυσή Αυγή: Τα φώτα της ανάκρισης στη γυναίκα του αρχηγού

Το ραντεβού της Ελένης Ζαρούλια έχει προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί στο Εφετείο της Αθήνας, αν και δεν αποκλείεται η κατηγορούμενη να ζητήσει και νέα προθεσμία για διαφορετική μέρα.

Σε κάθε περίπτωση η Ελένη Ζαρούλια όταν βρεθεί ενώπιον των δικαστικών λειτουργών και του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου θα κληθεί να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων για την κακουργηματική πράξη που της αποδίδεται και δεν είναι άλλη από την ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής

οργάνωσης. Η ίδια υπερασπίζεται την αθωότητά της, αλλά αυτό που μένει να πείσει είναι και τους δικαστές οι οποίοι έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα να αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική της μεταχείριση.

Με δεδομένο μάλιστα ότι η αντιμετώπιση των κατηγορούμενων βουλευτών, όπως έχει δείξει η δικαστηριακή πρακτική δεν είναι ενιαία, η Ελένη Ζαρούλια αλλά και οι άλλοι συγκατηγορούμενοί της αναμένουν με ενδιαφέρον και αγωνία την κρίση της Δικαιοσύνης για τη δική της περίπτωση.

Στο ζυγό της Θέμιδας, όπως συνήθως συμβαίνει, δεν μπαίνει μόνο η βαρύτητα της αξιόποινης πράξης, αλλά και η βαρύτητα των υπερασπιστικών επιχειρημάτων όπως και η εν γένει προσωπικότητα του κάθε κατηγορούμενου.

Υπό αυτό το πρίσμα όπως λένε νομικοί και δικαστικοί κύκλοι, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά για κάθε κατηγορούμενο, μέχρι την τελευταία στιγμή της διάσκεψης ανακριτριών και εισαγγελέα.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι από τη Δευτέρα και μέχρι τις 23 Ιουνίου συνεχίζεται η αλυσίδα των απολογιών των κατηγορουμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ενώ αναμένεται να σταλούν κλήσεις για συμπληρωματική απολογία στην τελευταία ομάδα, που όπως όλα δείχνουν είναι οι προφυλακισμένοι Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός, καθώς και Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα