ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΚΟ

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου καταργείται το ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής του δημοσίου σε ΔΕΚΟ προκειμένου να διευκολυνθούν οι αποκρατικοποιήσεις.

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου κατατέθηκε προς κύρωση στη Βουλή ως εξής:

Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Τροποποίηση του τελευταίου εδαφίου της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του νόμου 3986/2011 «Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012−2015»

(Α΄ 152), όπως ισχύει.», της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. «Κατάργηση ελάχιστου ποσοστού Ελληνικού Δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών και Ραφήνας, καθώς και κατάργηση του άρθρου 11 του ν. 3631/2008 (Α’ 6)» και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις.

Στην εισηγητική έκθεση αναφέρονται τα εξής:

«Σε ένα περιβάλλον βαθιάς και παρατεταμένης ύφεσης, υψηλής ανεργίας και μεγάλης αβεβαιότητας είναι επιβεβλημένη η υλοποίηση μεγάλων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, η προώθηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και η επιτάχυνση δομικών αλλαγών για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης στην Ελληνική Οικονομία και την επίτευξη μιας διατηρήσιμης δημοσιονομικής σταθερότητας. Η εντατικοποίηση των διαδικασιών υλοποίησης των αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου που προωθούνται με τις προτεινόμενες διατάξεις αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιτυχή δημοσιονομική προσαρμογή και σταδιακή επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας ώστε να μην πάνε χαμένες οι τεράστιες θυσίες που κατέβαλλαν οι Έλληνες πολίτες».

Keywords
Αναζητήσεις
κυρωση πωλησης οδιε απο τη βουλη
Τυχαία Θέματα