Αλληλοσυγχαίρονται Ομπάμα και Λέτα

Ο Λέτα, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ομπάμα στο Οβάλ Γραφείο, υπογράμμισε ότι η σταθερότητα της αμερικανικής οικονομίας είναι ζωτικής σημασίας για όλο τον κόσμο. «Η επιτυχία σας είναι και δική μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Χρειάζεται να έχουμε χαμηλά επιτόκια. Χθες, η Ιταλία είχε τα χαμηλότερα επιτόκια τα δύο τελευταία χρόνια», πρόσθεσε ο Λέτα, που μίλησε στα αγγλικά.

Ο Ομπάμα από την πλευρά του χαιρέτισε τις προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση του Ιταλού πρωθυπουργού για τη σταθεροποίηση της ιταλικής οικονομίας.

«Είναι εμφανές ότι η Ιταλία βρίσκεται στο σωστό δρόμο για τη σταθεροποίηση της οικονομίας της και για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που θα την καταστήσουν πιο ανταγωνιστική. Όταν η Ευρώπη τα πάει καλά, αυτό σημαίνει ότι και εμείς τα πηγαίνουμε καλά επίσης», σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, υποσχόμενος και πάλι να εργαστεί για να ολοκληρωθεί η συμφωνία ελευθέρου εμπορίου πριν από τα τέλη του έτους.

Οι δύο ηγέτες ανέφεραν ότι οι συνομιλίες τους επικεντρώθηκαν επίσης στα θέματα της Συρίας, της Λιβύης και του Αφγανιστάν.

Keywords