Αγώνας δρόμου για …έναν το Ελληνικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, που έγινε αποδέκτης της δυσφορίας της τρόικας για τις καθυστερήσεις στο πεδίο των αποκρατικοποιήσεων, δεν προτίθεται να παρατείνει την προθεσμία κατάθεσης τελικών προσφορών για το Ελληνικό, η οποία λήγει σήμερα.

Εκπρόσωπος της ισραηλινής Elbit Cochin υποστήριξε στο πρακτορείο Reuters ότι η εταιρία εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για το έργο, αλλά δεν μπορεί να υποβάλει προσφορά

«αν δεν δοθούν συγκεκριμένες διευκρινίσεις και γίνουν βελτιώσεις στη συμφωνία αγοράς μετοχών της “Ελληνικόν Α.Ε.”». Σύμφωνα με τον ίδιο, τα δικαιώματα ιδιοκτησίας και το φορολογικό πλαίσιο είναι δύο από τα θέματα για τα οποία η Elbit ζητά περισσότερες διευκρινίσεις. Κύκλοι του ΤΑΙΠΕΔ σχολίαζαν ότι «το πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας και της σύμβασης παραχώρησης είναι σαφές», ενώ απέδιδαν τη στάση της ισραηλινής εταιρίας στα χρηματοοικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Εκτός τροχιάς διεκδίκησης του Ελληνικού φαίνεται πως μένει και η βρετανική London & Regional Properties, η οποία φέρεται να ζήτησε ολιγόμηνη παράταση της προθεσμίας κατάθεσης τελικών προσφορών. Παράγοντες του ΤΑΙΠΕΔ τόνιζαν ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο και δήλωναν αισιόδοξοι ότι θα τακτοποιηθεί η εκκρεμότητα με την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου που θα εγκρίνει τη σύμβαση παραχώρησης του Ελληνικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα