Λαγκάρντ: Eίμαστε προετοιμασμένοι για τυχόν αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ

«ΤΟ ΔΝΤ εύχεται η Ελλάδα να μην αποχωρήσει από το ευρώ», δήλωσε η επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε γαλλικό κανάλι, προσθέτοντας πως «είμαστε πάντως προετοιμασμένοι τεχνικά για παν ενδεχόμενο».

Τονίζεται ότι η συνέντευξη της κ. Λαγκάρντ ήταν μαγνητοσκοπημένη και οι δηλώσεις έγιναν πριν το ναυάγιο για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας στη χώρα μας.

«Η Ελλάδα

πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες δεσμεύτηκε», τόνισε η κ. Λαγκάρντ, συμπληρώνοντας ότι «η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει το περιθώριο ευελιξίας στην νομισματική πολιτικής της και μπορεί να μειώσει επιπλέον τα επιτόκιά της».

Το ΔΝΤ δηλώνει ότι δε θα συζητήσει την εκταμίευση καμίας άλλης δόσης μέχρι να σχηματιστεί κυβέρνηση, καθώς ο διεθνής οργανισμός έχει τρομάξει από τους πολιτικούς κλυδωνισμούς στη χώρα και εξετάζει πλέον ανοιχτά το παν ενδεχόμενο.

Εκτιμήσεις λενε ότι η Ελλάδα ενδέχεται να ξεμείνει από ταμειακά διαθέσιμα στα μέσα με τέλος Ιουλίου, αφού δεν θα υπάρχει επαρκής χρόνος μετά τις εκλογές του Ιουνίου για να σχηματιστεί κυβέρνηση, να έρθει η τρόικα, να γίνει αξιολόγηση και να εκταμιευτεί η επόμενη δόση.

skai.gr

Σχετικά άρθρα:

Σίγουρη για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη είναι η Κριστίν ΛαγκάρντΚ. Σημίτης: Καταστροφική τυχόν έξοδος από το ευρώΆξιος αντίπαλος της Λαγκάρντ ο Κάρστενς για την …

Λαγκάρντ: Eίμαστε προετοιμασμένοι για τυχόν αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα