Ικανοποίηση της τρόικας από τις επιδόσεις του Σ.τ Ε.

Την αίσθηση ότι υπήρξε ικανοποίηση από την πλευρά της τρόικας για τους ρυθμούς εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων, που αφορούν τις συμβάσεις για τα μεγάλα δημόσια έργα και τις προμήθειες, μετέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Κωνσταντίνος Μενουδάκος, μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με το κλιμάκιο της τρόικας.

Ο κ. Μενουδάκος, σημείωσε από την πλευρά του ότι οι ρυθμοί εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων είναι «πάρα πολύ καλοί» και εγκαίρως εκδικάζονται, μέσα σε διάστημα ενός μηνός από την ημέρα κατάθεσης τους στο Συμβούλιο

της Επικρατείας. Ενδεικτικά, ανέφερε ότι, το 2010, εκδόθηκαν 541 αποφάσεις επί αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων, το 2011, εκδόθηκαν 269 αποφάσεις και, το τρέχον έτος (έως σήμερα) εκδόθηκαν 82 αποφάσεις.

Επιπλέον, η τρόικα επιδίωξε να πληροφορηθεί εάν υπάρχουν προβλήματα δυσλειτουργίας κατά τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων, που αφορούν μεγάλα δημόσια έργα, προμήθειες, επενδύσεις, περιβαλλοντικές μελέτες κατασκευής μεγάλων έργων.

Αναφερόμενος τέλος στις φορολογικές υποθέσεις που εκκρεμούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο κ. Μενουδάκος τόνισε ότι ο αριθμός καταθέσεων των αιτήσεων ακυρώσεων από ιδιώτες έχει μειωθεί σημαντικά. Αντίθετα, πρόσθεσε, έχουν αυξηθεί τα ένδικα μέσα που ασκεί το Δημόσιο σε φορολογικές υποθέσεις, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται το δικαστήριο και το Δημόσιο να «μπλοκάρει» την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης, αλλά και την είσπραξη μεγάλων χρηματικών ποσών.

Πηγή:ert.gr

Σχετικά άρθρα:

Αλλεπάλληλες συσκέψεις εν όψει της άφιξης της τρόικαςΝόμιμες οι διαφημίσειςΣε εγρήγορση η κυβέρνηση ενόψει της επίσκεψης της τρόικας

Ικανοποίηση της τρόικας από τις επιδόσεις του Σ.τ Ε. | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα