Nasdaq OMX: Προτείνει αποζημίωση $40 εκατ.για τις απώλειες από την IPO του Facebook

Η Nasdaq OMX Group ανακοίνωσε το σχέδιό της για πληρωμή εφάπαξ του ποσού των 40 εκατ. δολαρίων με στόχο να αντισταθμίσει τις απώλειες ορισμένων χρηματοπιστωτικών εταιρειών που έχασαν χρήματα λόγω της καθυστέρησης των εντολών στο πλαίσιο του χρηματιστηριακού ντεμπούτο του Facebook στον Nasdaq.

Το σχέδιο περιλαμβάνει έναν συνδυασμό μετρητών και εκπτώσεων

σε συναλλαγές με στόχο να περιοριστεί το πλήγμα που υπέστη η φήμη της διαχειρίστριας του χρηματιστηρίου από τα τεχνικά προβλήματα που αμαύρωσαν την αρχική δημόσια εγγραφή του Facebook τον περασμένο μήνα και άφησαν τους χρηματιστές με θέσεις συναλλαγών στα αζήτητα, αν και η Nasdaq επιμένει ότι δεν έχει ευθύνη για τη συρρίκνωση της αποτίμησης της δημοφιλούς εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης.

Η αποζημίωση υπόκειται στην έγκριση της SEC και είναι σημαντικά χαμηλότερη από τα 100 δισ. δολάρια ή και περισσότερα που ισχυρίζονται ότι έχασαν οι χρηματοπιστωτικές εταιρείες εξαιτίας των τεχνικών προβλημάτων.

Πηγή: telecomnews.gr

Σχετικά άρθρα:

Nasdaq: Θα καταθέσει πρόταση για αποζημιώσεις μετά την IPO του FacebookΤο καμπανάκι του Nasdaq χτύπησε ο ιδρυτής του FacebookΜήνυση κατά του Facebook και των βασικών αναδόχων για την IPO

Nasdaq OMX: Προτείνει αποζημίωση $40 εκατ.για τις απώλειες από την IPO του Facebook | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα