Οι πωλήσεις των Windows Phone βελτιώνονται στην Ευρώπη

17:34 5/11/2013 - Πηγή: TechFan

Το Windows Phone OS κερδίζει έδαφος στις πέντε μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Ισπανία, ανεβαίνοντας στο 10 τοις εκατό των smartphone πωλήσεων, δείχνοντας μια διπλή αύξηση των πωλήσεων σε σχέση με πέρυσι σε μερικές περιοχές. Παραδόξως, το λειτουργικό σύστημα κατάφερε να ξεπεράσει το iOS στην Ιταλία.

Σύμφωνα με μια έκθεση από την Kantar Worldpanel, τα Windows Phone κατάφεραν

να φτάσουν το 13,7 τοις εκατό των smartphone πωλήσεων στην Ιταλία, 11,4 τοις εκατό στη Μεγάλη Βρετανία και 10,7 τοις εκατό στην Γαλλία. Επιπλέον, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής των Windows Phone, η Nokia είδε επίσης ώθηση στις πωλήσεις στις περιοχές αυτές.

“Τα Windows Phone, οδηγούνται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τη Nokia, που συνεχίζει να σημειώσει ταχεία πρόοδο στην Ευρώπη και έχει επίσης δείξει σημάδια ανάπτυξης σε αναδυόμενες αγορές όπως η Λατινική Αμερική”.

Δεν είναι μόνο οι ευρωπαϊκές αγορές, οι Windows Phone συσκευές είδαν αύξηση πωλήσεων στις ΗΠΑ, καθώς από το 2,7 τοις εκατό έφτασαν στο σχεδόν 4,6 τοις εκατό αυτό το έτος. Είναι μια δύσκολη αγορά για τη Nokia να ανεβεί στην κορυφή, που ήδη κυριαρχείται από την Apple και την Samsung σε μεγάλο βαθμό. Επιπλέον, στην Λατινική Αμερική έχει δει αύξηση στις πωλήσεις, η οποία δεν είναι πολύ μεγάλη, βέβαια εξακολουθεί να αξίζει παρατήρησης.

“Η Nokia κυριάρχησε στη Λατινική Αμερική για πολλά χρόνια, και ενώ η δημοτικότητά της μειώθηκε με το Symbian έχει τώρα την ευκαιρία να ανακτήσει το την κορυφή. Η πλειοψηφία των καταναλωτών στη Λατινική Αμερική εξακολουθούν να κατέχουν ένα Nokia featurephone και η αναβάθμιση σε ένα Lumia είναι το επόμενο λογικό βήμα. Η τιμή είναι το κύριο εμπόδιο στην ανάπτυξη των αγορών και το προσιτό Lumia 520 ανοίγει την πόρτα για να γίνουν smartphone ιδιοκτήτες πολλοί”.

Είναι μια πολύ καλή είδηση ​​για τη Microsoft και την Nokia, καθώς βλέπουμε μια αύξηση στις πωλήσεις των Windows τηλεφώνων σε όλη την υδρόγειο και όχι μόνο την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Πηγή : geeky-gadgets.com

Keywords
Τυχαία Θέματα