Η συνέντευξη τύπου της Sony στην E3 2013

Στο προσκήνιο να βρίσκεται πιο άλλο… μα το PS4 φυσικά!

Στη φετινή Ε3 δυστυχώς επικεντρωθήκαμε στα αυτονόητα, δηλαδή στην ελευθερία του gamer να παίζει όποτε γουστάρει χωρίς να έχει περιορισμούς στα μεταχειρισμένα ή τύπου DRM για τον έλεγχο γνησιότητας των δίσκων. Παρόλα αυτά παρουσίαζε τεράστιο ενδιαφέρον λόγω της αποκάλυψης της νέας γενιάς κονσολών που θα μας συντροφεύσουν τα επόμενα χρόνια. Αν αρχίσω να λέω πολλά όμως θα ξεφύγω από το θέμα που δεν είναι άλλο από τη συνέντευξη τύπου της Sony

στη φετινή Ε3, η οποία κέρδισε τη μάχη από την ανταγωνίστρια Microsoft αλλά όχι στο βαθμό θριαμβολογίας που αρκετοί υποστηρίζουν.Πάμε να δούμε όμως τα σημαντικότερα γεγονότα της παρουσίασης της Sony.

Αρχικά είδαμε μία σύμπτυξη ειδήσεων για νέες κυκλοφορίες παιχνιδιών στο PS Vita με τα Batman: Arkham Origins, το Tearaway, το Killzone Mercenaries και το Counter Spies να βρίσκουν το δρόμο τους στη φορητή κονσόλα. Ακόμα, επανεκδόσεις παιχνιδιών όπως το God of War 1&2, το Final Fantasy X & X2 και το Flower θα συμπληρώσουν τη συλλογή. Συνολικά, πάνω από 80 νέοι τίτλοι περιμένουν τους κατόχους και μελλοντικούς αγοραστές του PS Vita αυτή τη χρονια. Μακάρι θα πω εγώ γιατί έχω κουραστεί να το ανοίγω για να μπαίνω στο twitter και στο facebook.

Συνεχίζουμε με την δήλωση της Ιαπωνικής εταιρείας πως το PS3 θα συνεχίζει να υποστηρίζεται ενεργά με τις κυκλοφορίες των The Last of Us, The Puppeteer, Rain, Beyond: Two Souls, Grand Turismo 6 να αποδεικνύουν ακριβώς αυτό. Το bundle του GTAV με το PS3 στα $299 έρχεται να συμπληρώσει τις υποσχέσεις που δόθηκαν.

Εν συνεχεία έχουμε τη μεγάλη αποκάλυψη του PS4 με μοντέρνο σχέδιασμό και γιατί μας αρέσουν οι συγκρίσεις, ναι είναι πιο όμορφο αντικειμενικά από το Xbox One, αλλά από τις εικόνες που βλέπουμε πολύ φοβάμαι ότι η ποιότητα των πλαστικών θα κινείται στα χαμηλά επίπεδα των τελευταίων μοντέλων PS3. Για το Dualshock 4 το είχαμε δει εδώ και καιρό, το οποίο είναι αρκετά βελτιωμένο από τον προκάτοχο του αλλά τα παιχνίδια πλέον παίζονται με αναλογικούς μοχλούς και θεωρώ πως η Sony θα έπρεπε να αλλάξει την διάταξη τον μοχλών με τον σταυρό κατεύθυνσης σε αντιστοχία με αυτού του Xbox.

Αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του PS4:

Main processor:
- Single-chip custom processor
- CPU : x86-64 AMD “Jaguar”, eight cores
- GPU : 1.84 TFLOPS, AMD next-generation Radeon based graphics engine
Memory GDDR5 8GB
Storage size 500GB Hard disk drive
External dimensions Approx. 275×53×305 mm (width × height × length)
Mass Approx. 2.8 kg
BD/ DVD drive (read only): BD × 6 CAV, DVD × 8 CAV
Input/ Output:
- Super-Speed USBx (USB 3.0) port × 2
- AUX port × 1
Networking:
- Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T) ×1
- IEEE 802.11 b/g/n
- Bluetooth® 2.1 (EDR)
AV output:
- HDMI out port
- DIGITAL OUT (OPTICAL) port
περιέχει:
- PlayStation 4 system × 1
- Wireless Controller (DUALSHOCK 4) × 1
- Mono headset × 1
- AC power cord × 1
- HDMI cable × 1
- USB cable × 1

Πριν περάσουμε όμως στα trailers και gameplay videos που είδαμε στη συνέντεξη τύπου πρέπει να επισημάνουμε πως το PS4 ανακοινώθηκε πως θα κυκλοφορήσει φέτος τα Χριστούγεννα στην τιμή των 399 ευρώ, μία τιμή που μας χαροποιεί ιδιαίτερα οφείλω να ομολογήσω. Περί DRM και μεταχειρισμένων η Sony διευκρίνησε καυστικότατα μέσα σε κλίμα ντελίριου πως δεν έχουν θέση στην κονσόλα της. Ευχαριστούμε Sony αλλά αυτά έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα για έναν gamer και δεν μπορώ να θριαμβολογήσω για το αυτονόητο, το σύνδρομο της Στοκχόλμης δυστυχώς είχε για μία ακόμη φορά εφαρμογή στο καταναλωτικό κοινό. Για τη Microsoft δεν θα σχολιάσω καν και καλό θα κάνει να απομακρυνθεί από τέτοιoυ είδους πολιτικές εάν θέλει να αγγίξει κοινό και έξω από τα σύνορα των Η.Π.Α. και U.K.

Επιτέλους όμως περνάμε στα παιχνίδια οπότε θα σας αφήσω να απολαύσετε τα παρακάτω βίντεο:



Η συνέντευξη τύπου της Sony στην E3 2013

Keywords
Τυχαία Θέματα