Η μεγάλη μέρα του Νέου Xbox έφτασε!

Τι περιμένουμε από την ανακοίνωση της νέας κονσόλας της Microsoft;

Λίγες ώρες μείνανε μέχρι τη στιγμή που ο αμερικάνικος κολοσσός που ακούει στο όνομα Microsoft θα μας αποκαλύψει το next big thing του, που προετοιμάζει εδώ και χρόνια και επί της ουσίας επίσημα δεν γνωρίζουμε τίποτα. Μερικοί από εσάς όταν διαβάζετε αυτές τις γραμμές πιθανώς να απέχετε μόλις μερικά λεπτά από την έναρξη του event οπότε θα αρκεστώ στα σπουδαιότερα χωρίς να μακρυγορήσω.

Στο μεγάλο event

της Sony το Φεβρουάριο μάθαμε για το PS4 αλλά χειροπιαστή κονσόλα, πέραν του χειριστηρίου dualshock 4, δεν είδαμε και ήταν κάτι που κατακρίθηκε επίσημα από τη Microsoft. Οπότε όπως ορίζει ο κοινός νους, απόψε θα έχουμε τη χαρά να ανρικρύσουμε και τη φυσική μορφή της κονσόλας του Νέου Xbox. Από εκεί και πέρα φήμες υπήρξαν πολλές, που συζητήθηκαν ίσως περισσότερο από όσο θα έπρεπε.

Όσον αφορά την ιπποδύναμη της κονσόλας φημολογείται πως θα βασίζεται σε αρχιτεκτονική x86 (όπως και PS4) και θα διαθέτει έναν 8πύρηνο, 64-bit-ο επεξεργαστή χρονισμένο στα 1,6 Ghz, με 8GB μνήμης Ram DDR3 και σκληρό δίσκο μεγάλης χωρητικότητας. Επίσης, το νέο Xbox θα συνδυάζει επεξεργαστή και τσιπ γραφικών, κατασκευασμένο από την AMD, κάτι που δυστυχώς σημαίνει ότι δεν πρέπει να περιμένουμε backward compatibility με τα παιχνίδια του Xbox 360, κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το PS4. Παρόλα αυτά η πολιτκή της αμερικάνικης εταιρίας δείχνει πως υποστηρίζει και θέλει τη συμβατότητα με προηγούμενες κονσολες της, οπότε ας επιφυλαχθούμε για το backward compatibility.

Απο εκεί και πέρα διαβάσαμε για ενσωματωμένο Kinect 2.0 και για ελαφρά ανασχεδιασμένο χειριστηρίο αφού το τωρινό είναι ίσως από τα καλύτερα που έχουν σχεδιαστεί ποτέ, σύμφωνα πάντα με τη γνώμη των περισσοτέρων gamer. Ο χειρισμός από smartphone ή tablet μέσω του Xbox Smartglass θα διατηρηθεί ενώ αναμένεται να εμπλουτιστούν τα χαρακτηριστικά και οι δυνατότητες που προσφέρει.

Φανερός σκοπός της Microsoft αποτελεί η δημιουργία ενός συστήματος που θα είναι το επίκεντρο στο σαλόνι, και όχι μόνο, κάθε σπιτιού προσφέροντας ολοκληρωμένη ψηφιακή ψυχαγωγία, διατηρώντας όμως ως σημαντικότερη ενασχόληση μαζί του, το gaming. Οποτε, όπως είναι αναμενόμενο σήμερα θα δούμε και αρκετά παιχνίδια αλλά και αποκλειστικότητες καθώς πρόθεση της Microsoft είναι να τις εμπλουτίσει. Έχοντας πάρει παραμάσχαλα της ΕΑ αλλά και άλλες μεγάλες εταιρίες του χώρου (βλέπε Crytek) κάτι μου λέει πως ούτε σε αυτό το σκέλος θα μείνουμε παραπονεμένοι. (Από το πρωί έχουν αρχίσει ήδη τα τιτιβίσματα περί μεγάλων αποκαλύψεων σχετικά με το Battlefield 4)

Απόψε λοιπόν, 21 Μαΐου, στις 20:00 η ώρα το βράδυ, ώρα Ελλάδος, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το σπουδαίο γεγονός που αφορά όλους και αναμένεται ο πόλεμος PS4 και Νέου Xbox να φουντώσει ανεπανόρθωτα. Η αντίστροφη μέτρηση που έχουμε τοποθετήσει στην κεντρική σελίδα του Gameside θα σας βοηθήσει να μην χάσετε ούτε λεπτό, ναι σε αυτή την αντίστροφη μέτρηση που φαντάζει σαν να σκάσει ωρολογιακή βόμβα αναφέρομαι, λέτε;

Η μεγάλη μέρα του Νέου Xbox έφτασε!

Keywords
Τυχαία Θέματα