Review: Risen 2

10:00 8/5/2012 - Πηγή: GameSide

Η Piranha Bytes, μετά το αρκετά καλό και απαιτητικό πρώτο Risen, έρχεται να μας βουτήξει στα επικίνδυνα πειρατικά νερά του Risen 2:Dark Waters. Μία παραγωγή που εν συντομία θα αναφέρουμε ότι ακροβατεί μεταξύ μετριότητας και ενός καλού τίτλου, που δυστυχώς δεν καταφέρνει να μας βάλει για τα καλά στο πετσί του πειρατικού ρόλου, παρόλα τα καλά στοιχεία που ομολογουμένως διαθέτει ο τίτλος.

The Story

Η ιστορία μας λαμβάνει χώρα λίγα χρόνια μετά το

πρώτο Risen και ο γνωστός πλέον κόσμος είναι, κυριολεκτικά, στις φλόγες. Αιτία του κακού είναι η υπερ-γοργόνα Μara, η οποία έχει πλέον στην κατοχή της τις δυνάμεις των Τιτάνων, αυτοί οι οποίοι δημιούργησαν τον κόσμο, αλλά πλέον θέλουν να τον καταστρέψουν. Ελάχιστες πόλεις παραμένουν ζωντανές ως καταφύγιο για τους ανθρώπους, αλλά με τα πλοία που φέρνουν εφόδια να καταστρέφονται από τα θαλάσσια τέρατα, δεν μας μένει πλέον επιλογή από το υψώσουμε το ανάστημα μας. Ο ήρωα μας, ένας ανώνυμος κάτοικος της πόλης Caldera, μαθαίνει ότι οι πειρατές στις Νότιες Θάλασσες έχουν ανακαλύψει ένα μυστικό όπλο με το οποίο μπορούν να σταματήσουν τα θαλάσσια τέρατα μια και καλή. Αποφασισμένοι λοιπόν να σώσουμε το Κόσμο, γινόμαστε μέλη στο πειρατικό πλήρωμα του Captain Steelbeard, με σκοπό να μάθουμε τα μυστικά τους και να ταξιδέψουμε στα νησιά προς ανακάλυψη των μυθικών artifacts, που θα μας βοηθήσουν να καταπολεμήσουμε τα τέρατα που μαστίζουν τον κόσμο μας. Η ιστορία μας είναι σχετικά απλή, αν και θα μπορούσε να ταιριάζει σε ταινία αλά Πειρατές της Καραϊβικής. Αυτό φυσικά δε σημαίνει κάτι κακό, αντιθέτως είναι αρκετή για να μας βάλει στο πειρατικό κλίμα αλλά, δυστυχώς, δεν εμβαθύνει και σε συνδυασμό με την γραμμική εξέλιξη του χαρακτήρα, τους μη ενδιαφέροντες NPC (εκτός από έναν χαρακτήρα που συναντάτε στο Isle of Thieves, που πραγματικά είναι πολύ αστείος!), δεν μας αφήνει να δεθούμε με τον κόσμο του και να συμπάσχουμε με το χαρακτήρα μας. Στην περιπέτεια μας θα συναντήσουμε κάθε λογής χαρακτήρες, πειρατές, κλέφτες, Ισπανούς κατακτητές, ιθαγενείς, θα μπλέξουμε με voodoo, ενώ θα κληθούμε να αναζητούσε και μερικά κρυμμένα σεντούκια θησαυρών (yeah!).

Τεχνικός Τομέας

Το Risen 2 δυστυχώς παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα στον τομέα των γραφικών. Ενώ θα περιπλανηθούμε σε πολλά όμορφα τοπία με ωραία γραφικά, όπως φωτεινά δάση και παραλιακές περιοχές με ρεαλιστικές φωτοσκιάσεις, άλλα τόσα θα ναι τα σκηνικά που δε θα μας εντυπωσιάσουν όπως τα άνευ φαντασίας dungeons. Το παιχνίδι διαθέτει κύκλο ημέρας-νύχτα με δυναμικό καιρό, κάτι που προσδίδει φυσικά στον ρεαλισμό, ειδικά τα εφέ καταιγίδας και η προσομοίωση του φυσικού φωτισμού στα ανοιχτά περιβάλλοντα εντυπωσιάζουν. Δυστυχώς όμως το pop-up κάνει έντονη την παρουσία και σίγουρα θα σας ενοχλεί όταν θα τριγυρίζεται στις περιοχές σας. Οι χαρακτήρες παρουσιάζουν φτωχό animation, με περιορισμένο set κινήσεων, ενώ σχεδόν όλοι έχουν τις ίδιες κινήσεις κορμού-χεριών στις συζητήσεις σας. Ο ήχος κινείται σε άνω του μετρίου επίπεδα, με ηχητικά κομμάτια που θα σας

Keywords
Τυχαία Θέματα