Βία ασκείται και κατά της... ψυχής των οπαδών του Παναθηναϊκού!

Ο Γιώργος Σπανουδάκης γράφει για τη ψυχολογική βία που δέχονται εδώ και δυόμιση χρόνια οι οπαδοί του Παναθηναϊκού...
Ο επί σειρά ετών δημοσιογράφος και ρεπόρτερ σε θέματα του Παναθηναϊκού στην «Αθλητική Ηχώ» και στην ΕΞΕΔΡΑ Γιώργος Σπανουδάκης αναρωτιέται στην ιστοσελίδα aioniapistos.gr αν ο ΟΣΦΠ
ξαφνικά δεν έδιωχνε τον Ζαρντίμ, παρά τα όσα του φόρτωσε με τη βοήθεια του Τύπου, ποια θα ήταν η αντίδραση των οπαδών της ομάδας του Πειραιά και πώς θα υποδέχονταν τον προπονητή στο «Γ. Καραΐσκάκης» στο ματς με τον ΠΑΣ;

Καταρχήν θα πρέπει να ξεκαθαρίσω και αυτό είναι πάγια θέση μου και αδιαπραγμάτευτη ότι διαφωνώ με οποιαδήποτε μορφή βίας, ακόμη και τη λεκτική.

Διότι είμαι βέβαιος ότι κυκλοφορούν πολλοί "διαστρεβλωτές" (spin doctor που έλεγε κάποτε ο Διονύσης Βραϊμάκης στην πάλαι ποτέ τεράστια "Αθλητική Ηχώ"), που θα προσπαθούν ν' αλλοιώσουν τα γραφόμενά μου.

Οπότε πάμε να γράψουμε για τα όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ και τον «εμφύλιο» για τα μάτια του Βύντρα:

Θα ξεκινήσω μ' ένα παράδειγμα και μάλιστα από το αντίπαλο στρατόπεδο. Τον Ολυμπιακό.

1. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού στα τελευταία ματς αποδοκιμάζουν συστηματικά τους ποδοσφαιριστές της ομάδας! Προσοχή του Ολυμπιακού που είναι ήδη Πρωταθλητής (με τον τρόπο που έχουμε γράψει και με τις... έξωθεν βοήθειες), αλλά αυτό δεν της παρούσης.

Άρα το δικαίωμα της αποδοκιμασίας δεν έχει σύνορα. Συμβαίνει και στο εξωτερικό. Άλλοτε με γκρίνιες και άλλοτε με... μαντηλάκια.

2. Επίσης οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού τα έχουν με συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, όπως για παράδειγμα τον Μασάντο.

Άρα και το δικαίωμα της αποδοκιμασίας σε ατομικό επίπεδο, επίσης δεν έχει σύνορα.

3. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης επέλεξε να διώξει τον Ζαρντίμ.

Εάν λοιπόν, μετά τα όσα είχαν γραφτεί την Παρασκευή και το Σάββατο, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δεν έστελνε στο ταμείο ανεργίας τον Ζαρντίμ, ποια θα ήταν η υποδοχή του Πορτογάλου στο Καραϊσκάκη στο σημερινό ματς με τον ΠΑΣ;

Αποθέωση ή... μπινελίκια; Και εάν το 80% τον αποδοκίμαζε και το 20% τον χειροκροτούσε, ποια θα ήταν η αντίδραση των μεν και των δε; Μήπως εμφύλιος;

Άρα όταν μια διοίκηση αποφασίζει να φύγει ένας ποδοσφαιριστής ή ένας προπονητής, χρεώνοντάς του το «άλφα» ή το «βήτα» παράπτωμα - λάθος, δεν μπορεί να φταίει ο κόσμος που τον αποδοκιμάζει!

Επαναλαμβάνω ΔΕΝ συμφωνώ με οποιαδήποτε μορφής βίας, ακόμη και τη λεκτική, αλλά δεν μπορώ και να κλείνω τα μάτια μου, στα όσα έχουν συμβεί.

Διότι εάν κάποιος κρίνει μόνο τα γεγονότα του ΟΑΚΑ, τότε θα πίστευε ότι μια ομάδα από 500 «τρελούς» άρχισαν ξαφνικά να συνθηματολογούν σε βάρος ενός ποδοσφαιριστή και όταν κάποιοι από την απέναντι εξέδρα τους αποδοκίμασαν, τότε τα έβαλαν μαζί τους!

Αυτή όμως είναι η μισή αλήθεια.

Η άλλη μισή είναι η εξής:

Ο Βύντρα σε εννέα χρόνια παρουσίας στον Παναθηναϊκό, μόνο μία σεζόν ήταν επιπέδου Παναθηναϊκού. Τη σεζόν του νταμπλ!

Όλες τις άλλες σεζόν ήταν στα βασικά πλάνα, πολύ απλά γιατί η ομάδα είτε δεν είχε άλλο δεξί μπακ, είτε γιατί δεν είχε άλλο στόπερ!

Ο Βύντρα παραδόξως είδε τις μεικτές αποδοχές του να απογειώνονται στο 1 εκατ. ευρώ, όταν η απόφαση της διοίκησης ήταν να μειωθεί το μπάτζετ, διώχνοντας όλους τους καλούς ποδοσφαιριστές της ομάδας (Ζιλμπέρτο, Σισέ, Νίνη, Κλέιτον, Σιμάο)!

Ο Βύντρα χρεώθηκε από τη διοίκηση την ήττα από τη Βέροια και παρότι λήφθηκε απόφαση να λυθεί το συμβόλαιό του, επέστρεψε στην ενδεκάδα!

Ο Βύντρα, όπως και ο Μπουμσόνγκ, είναι στους υψηλόμισθους, τους οποίους θέλει να απομακρύνει η διοίκηση στα πλαίσια της μείωσης του μπάτζετ, αλλά δεν δείχνει διάθεση συνεργασίας.

Ο Βύντρα, προφανώς χωρίς να το θέλει (δεν τον γνωρίζω), έγινε το σημείο αναφοράς της ομάδας στον πρώην μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ. Για όλα τα παραπάνω, συν το γεγονός ότι τον μνημόνευσε στην περίφημη συνέντευξη Τύπου της αποχώρησης!

Οπότε ο Βύντρα χρεώνεται και τις προσπάθειες του πρώην μεγαλομετόχου για διάλυση της πολυμετοχικότητας από το καλοκαίρι του 2010!

ΚΛΕΙΝΩ το κείμενο και επαναλαμβάνω. ΔΙΑΦΩΝΩ με κάθε μορφής βίας, ακόμη και με τη λεκτική.

Όμως ΔΙΑΦΩΝΩ και με τη ψυχολογική βία που ασκείται τα τελευταία 2,5 χρόνια στους οπαδούς του Παναθηναϊκού και ειδικά στους οργανωμένους, επειδή κάποιος δεν άντεξε την κατάκτηση του νταμπλ, την υγεία στην εξέδρα, τα ρεκόρ στα διαρκείας και επέλεξε να διαλύσει τον Παναθηναϊκό!
Keywords
Τυχαία Θέματα