Το «εκκολαπτόμενο κοράκι» και η... περιττή Ριζούπολη

Αν η διαιτησία δεν έπαιζε… άμυνα για τον ΠΑΣ στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό, στις 23/3 2003, η ζούγκλα της Ριζούπολης θα ήταν… περιττή.
Ως «εκκολαπτόμενο "κοράκι"» χαρακτήρισε τον διαιτητή Σπυρόπουλο η εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ» στις 24/3 2003

Ο επαναληπτικός αγώνας του Παναθηναϊκού με την Πόρτο στη Λεωφόρο (0-2 στην παράταση) το 2003, έγινε ενδιάμεσα δύο αγώνων πρωταθλήματος που συζητήθηκαν έντονα.

Τέσσερις ημέρες
πριν το ευρωπαϊκό ματς με τους «δράκους», το Τριφύλλι είχε αγωνιστεί με το Αιγάλεω. Οι «πράσινοι» είχαν ζητήσει αναβολή του παιχνιδιού, όμως η αδυναμία της τότε διοίκησης να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού στα κέντρα αποφάσεων, είχε ως αποτέλεσμα την άρνηση της ΕΠΑΕ. Στο παιχνίδι με το Αιγάλεω τραυματίστηκε ο Άγγελος Μπασινάς, κινητήριος μοχλός της τότε ομάδας. Η απουσία του έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη του ευρωπαϊκού «θρίλερ» με την Πόρτο. Κανείς δεν γνωρίζει πώς θα είχε γραφτεί η ιστορία, αν οι διοικήσεις του Παναθηναϊκού στα χρόνια της «μονομετοχικότητας» είχαν πυγμή αντάξια του ονόματος του Συλλόγου.

Τρεις ημέρες μετά τον αποκλεισμό από την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, στις 23 Μαρτίου 2003, οι «πράσινοι» -κατάκοποι από την παράταση του προημιτελικού- φιλοξενήθηκε από τον ΠΑΣ στα Γιάννινα. Το παιχνίδι έμεινε στο 0-0 επειδή ο διαιτητής Σπυρόπουλος έπαιζε… άμυνα για τους γηπεδούχους.

Η «Παράγκα» έκλεβε για άλλη μία φορά τον ιδρώτα των παικτών του Παναθηναϊκού, η διοίκηση για άλλη μία φορά παρατηρούσε χωρίς να μπορεί να αντιδράσει και η διαφορά από τον ΟΣΦΠ ψαλιδίστηκε.

Δεδομένου ότι το Τριφύλλι του Σέρχιο Μαρκαριάν κέρδισε όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια μέχρι και το ματς-ντροπή για τον ελληνικό αθλητισμό στη Ριζούπολη, γίνεται αντιληπτό πως αν οι «πράσινοι» έπαιρναν στα Γιάννινα τη νίκη που άξιζαν, τότε η «ζούγκλα» της 11ης Μαΐου 2003 θα ήταν… περίττη!
Keywords
Τυχαία Θέματα