Το αίτημα του 2001 ήταν «πουλήστε»

Οταν η «Αθλητική Ηχώ» αποτύπωνε το αίτημα του κόσμου για φυγή ή ενεργοποίηση της οικογένειας, στις 23 Μαρτίου 2001... Τέτοιες ημέρες, πριν από δώδεκα χρόνια, στις 23 Μαρτίου του 2001, η διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση απαντώντας στο αίτημα μερίδας του κόσμου του Τριφυλλιού «Να ξαναγίνει ο Παναθηναϊκός ομάδα ή να πουληθεί» το οποίο και αποτύπωσε σε σχετικό εξώφυλλό της η Αθλητική Ηχώ.

Η
αγωνιστικότητα, το όραμα, η ιστορία και η προοπτική του Παναθηναϊκού δεν κάμπτονται από τα τελευταία κακόπιστα και περίεργης προέλευσης δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου. Ο Παναθηναϊκός δεν πουλιέται και δεν χαρίζεται σε κανένα. Η ιδιοκτησία του δεν αλλάζει και ορίζει όποιον κρίνει κατάλληλο για τη διοίκηση της ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός έχει παρελθόν, παρόν και θα έχει λαμπρό μέλλον. Κάποια ατυχή αποτελέσματα δεν μπορούν να σκιάσουν την πορεία του, για την οποία μιλά με θαυμασμό η ποδοσφαιρική Ευρώπη. Η διοίκηση με σεβασμό στην ιστορία της ομάδας και τους φιλάθλους θα προχωρήσει ανεπηρέαστη στις αναγκαίες τομές για να καταστήσει τον Παναθηναϊκό κυρίαρχο στην Ελλάδα και πρωταγωνιστή στην Ευρώπη.
Απαντώντας στις «σπόντες» της ανακοίνωσης που εξέφραζε τη θέση της οικογένειας Βαρδινογιάννη, η ιστορική εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ» ανέφερε:

«Εαν όσοι ζητούν – όπως έκανε η «Α.Η.» - ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΜΑΔΑ ή να ΠΟΥΛΗΘΕΙ είναι «κακόπιστοι και δημιουργοί θεμάτων εκ του πονηρού», τότε τι να πει κανείς; Αραγε καλόπιστοι είναι:

όσοι επαναπαύονται στις αποτυχίες;όσοι δεν μιλούν για να γίνουν αρεστοί;και όσοι κρύβουν την αλήθεια για να μη χάσουν την εύνοια των διοικούντων;
Κανείς δεν μπορεί να βάλει φίμωτρο στους φιλάθλους της ομάδας. Οπως κανείς δεν μπορεί να βάλει φίμωτρο στην «Α.Η.». Τα πέντε πέτρινα χρόνια είναι αρκετά…»

Και που να ήξεραν πόσα θα ακολουθούσαν…

Δώδεκα χρόνια μετά, μπορούμε με δώσουμε συγχαρητήρια στην τότε «ιδιοκτησία» του Συλλόγου καθώς αν μη τι άλλο κατέστησε... μια ομάδα κυρίαρχη στην Ελλάδα.

Όπως επίσης επιβάλλεται να δώσουμε συγχαρητήρια για τη συνέπεια στο «ο Παναθηναϊκός δεν πουλιέται», αφού πράγματι ποτέ δεν πουλήθηκε ο Παναθηναϊκός. Όταν το αίτημα των οπαδών το 2008 ήταν -πιο έντονα από ποτέ- «πουλήστε», ο Γιάννης Βαρδινογιάννης προτίμησε να ανοίξει την ΠΑΕ σε νέους μετόχους και να παραμείνει ο ίδιος μεγαλομέτοχος - «εγγυητής του μέλλοντος». Τελικά καταλήξαμε στο παρόν που... εγγυήθηκε.
Keywords
Τυχαία Θέματα