Ψηφίστηκε η τροπολογία – Ώρα για απαντήσεις!

Διαβάστε στο GreenZone την τροπολογία του νόμου Μπιρμπίλη. Ποιες πρέπει να είναι οι επόμενες κινήσεις. Γιατί τελικά πανηγύριζε η ΓΗΠΕΛ επί Βαρδινογιάννη;
Η τροπολογία του νόμου Μπιρμπίλη ψηφίστηκε στη Βουλή. Πρόκειται σίγουρα, κατ’ αρχήν, για μία θετική είδηση για τον Παναθηναϊκό, από την οποία απορρέει μία βασική ερώτηση: Τελικά ο νόμος για τον οποίο πανηγύριζε η θυγατρική της
ΠΑΕ, ΓΗΠΕΛ ήταν προς όφελος του Τριφυλλιού;

Δεν πρέπει να μάθουμε κάποια στιγμή γιατί το επιτελείο του τότε εντεταλμένου συμβούλου της ΠΑΕ στο θέμα του γηπέδου Βαγγέλη Σαμαρά μοίραζε σε όλα τα ΜΜΕ non papers με την μεγάλη επιτυχία του νόμου και με τα «οκτώ» σημεία, που εξυπηρετούσαν τον Παναθηναϊκό;

Δεν πρέπει να μάθουμε γιατί συγκεκριμένα media λασπολογούζαν κατά των ελάχιστων Παναθηναϊκών φωνών -ανάμεσά τους το GreenZone- που φώναζαν για το «Παναθηναϊκό έγκλημα» στο οποίο οδηγούνταν ο Σύλλογος, αν πέρναγε το προεδρικό διάταγμα;

Αλήθεια, πώς γίνεται ο Ερασιτέχνης και η ΠΑΕ να παλεύουν και τελικά να τα καταφέρνουν να αλλάξουν έναν νόμο, αν από αυτόν δεν κινδύνευε ο Παναθηναϊκός και το μέλλον του, όπως προσπαθούσαν να μας πείσουν, εφημερίδες και δημοσιογράφοι (για «τζούφιες βόμβες» έκανε λόγο το GOAL); Τι έχουν άραγε να πουν όσοι αψηφούσαν το συμφέρον του Παναθηναϊκού και λειτουργούσαν ως... ρεπόρτερ ΓΗΠΕΛ και ΥΠΕΚΑ και άφηναν πάντα εκτός κάδρου τον παράγοντα «ποδοσφαιρικό γήπεδο»;

Πάμε παρακάτω...

Ασφαλή συμπεράσματα για τα θετικά ή αρνητικά σημεία της τροποποίησης του νόμου θα βγουν από το πρωί της Τετάρτης, όταν και οι νομικοί του Παναθηναϊκού αναλύσουν όλες τις παραγράφους. Μέχρι τότε καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι, γιατί πολλά έχουμε ζήσει τελευταία με συνεχόμενες εναλαγές συναισθημάτων.

Σίγουρα πάντως πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα, το οποίο πάνω απ' όλα -όπως μας τόνισε και ο Αχιλλέας Μακρόπουλος- «δείχνει πως μας υπολογίζουν. Θυμίζουμε πως πριν λίγο καιρό παραλίγο να περάσει ένα προεδρικό διάταγμα που θα ζημίωνε τον Παναθηναϊκό. Οι εξελίξεις δείχνουν πως ο λόγος μας έχει βαρύτητα, πως είχαμε δίκιο που φωνάζαμε και πως υπολογίζουν τον Παναθηναϊκό».

Ο αναπληρωτής υπουργός ΥΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης επεσήμανε:

«Αποσοβούμε το ενδεχόμενο να κατεδαφιστεί το γήπεδο χωρίς να έχει εκδοθεί η άδεια λειτουργίας του νέου γηπέδου», και πρόσθεσε πως «το υπουργείο δεν παίρνει θέση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Αλεξάνδρας, αλλά αναγνωρίζει ότι υπάρχουν τουλάχιστον δικαιώματα χρήσεως του γηπέδου ποδοσφαίρου από τον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο, τα οποία αναγνωρίζονται εξάλλου και από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και πρέπει να γίνουν σεβαστά».

Εδώ ίσως κρύβεται η ουσία!

Ο Παναθηναϊκός οφείλει να διεκδικήσει τη χρησικτησία της Λεωφόρου από τον Δήμο. Κάτι που έπρεπε οι «πράσινοι» να είχαν κάνει εδώ και δεκαετίες, αλλά για άγνωστους λόγους δεν έπρατταν και αρκούνταν στη «χρήση» που δικαιωματικά έχουν.

ΠΑΕ και Ερασιτέχνης, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα, σκοπεύουν να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Ένα σημαντικό «όπλο» στα χέρια του Τριφυλλιού είναι η αγωγή 26 εκατ. ευρώ προς τον Δήμο Αθηναίων, την οποία ενώ από τον προηγούμενο Φεβρουάριο είχε δεσμευτεί σε Γενική Συνέλευση ο τότε πρόεδρος Δημήτρης Γόντικας πως θα καταθέσει η ΠΑΕ, τελικά ποτέ δεν προχώρησε σε αυτή την κίνηση.

(ακολουθεί μία πρώτη εκτίμηση από τη «Ναυτεμπορική»)

Επίσης έγινε δεκτή η τροπολογία με την οποία καλύπτονται νομοθετικά κενά της διπλής ανάπλασης των περιοχών της λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Βοτανικού, όπου θα κτιστεί το νέο γήπεδο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Από την ρύθμιση εξαιρείται για τα επόμενα πέντε χρόνια γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και οι συνοδευτικές εγκαταστάσεις του από την υποχρέωση κατεδάφισης ανεξαρτήτως της έναρξης και της προόδου των έργων στον Βοτανικό.

Επίσης παγώνουν για πέντε χρόνια - η είσπραξη των προστίμων για τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες που βαρύνουν το γήπεδο του Παναθηναϊκού στην Αλεξάνδρας και «τακτοποιούνται» για πέντε χρόνια άλλου είδους αυθαίρετες κατασκευές στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών» στην τροπολογία για το γήπεδο του Παναθηναϊκού, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, την υπερψήφισε.
Εκ μέρους του ΚΚΕ η Διαμάντω Μανωλάκου ψήφισε «λευκό» για το γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Διαβάστε στο GreenZone αναλυτικά την τροποποίηση του νόμου:
Εφημερίδα της Κυβέρνησης Τροπολογία για Διπλή Ανάπλαση μόνο
Keywords
Τυχαία Θέματα