Όταν ο Βασιλιάς κάνει...ματ στη Βασίλισσα, μέσα στο παλάτι της!

Ο Παναθηναϊκός είναι η μοναδική ελληνική ομάδα η οποία έχει «αλώσει» την έδρα της «βασίλισσας» ούτε μία, ούτε δύο αλλά πέντε φορές!
Ο Παναθηναϊκός ξέρει καλύτερα από κάθε άλλη ομάδα να φεύγει νικητής από τη Μαδρίτη, άλλοτε πιο εύκολα και άλλοτε πολύ δύσκολα, όπως απόψε.

Το GreenZone θυμάται τις εκτός έδρας νίκες του Τριφυλλιού απέναντι στη Ρεάλ.

1994-95 Ρεάλ Μαδρίτης - Παναθηναϊκός
66-68 (στο περίφημο παιχνίδι που οι παίκτες του Ευθύμη Κιουμουρτζόγλου προτίμησαν να κερδίσουν τους Μαδριλένους, παρά το γεγονός πως τους συνέφερε να χάσουν, ώστε να αντιμετωπίσουν στα προημιτελικά την Τσιμπόνα και όχι τη σαφώς ισχυρότερη Μπάκλερ Μπολόνια).1999-00 Ρεάλ Μαδρίτης - Παναθηναϊκός 63-66 (στην πρώτη σεζόν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο του Παναθηναϊκού).2001-02 Ρεάλ Μαδρίτης - Παναθηναϊκός 70-78 (η τρίτη νίκη μέσα στο «άντρο» της Ρεάλ ήταν κι αυτή γούρικη καθώς οι «πράσινοι» στη συνέχεια αναδείχτηκαν πρωταθλητές Ευρώπης για τρίτη φορά στην ιστορία τους).2005-06 Ρεάλ Μαδρίτης - Παναθηναϊκός 73-90 (η αρμάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς διέλυσε τους Ισπανούς, σε μία από τις μεγαλύτερες εντός έδρας ήττες της ιστορίας τους)2012-13 Ρεάλ Μαδρίτης - Παναθηναϊκός 73-74 (με σκορ που προκαλεί...εφιάλτες κατά Πειραιά μεριά!)
Αξίζει να σημειώσουμε τα εξής:

α. Ο Ολυμπιακός ακολουθεί κι εδώ τον Παναθηναϊκό, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έχουν επικρατήσει τρεις φορές μέσα στην έδρα της «βασίλισσας», σε ίσο αριθμό παιχνιδιών με τον Παναθηναϊκού.

Απέναντι στην άλλη μεγάλη δύναμη του ισπανικού μπάσκετ, στην Μπαρτσελόνα, ο Παναθηναϊκός υπερέχει ξανά, καθώς έχει κερδίσει τρεις φορές μέσα στο Παλάου Μπλαουγκράνα έναντι καμίας των Πειραιωτών! (θυμηθείτε εδώ)

β. Η συνολική προϊστορία Παναθηναϊκού και Ρεάλ Μαδρίτης είναι απόλυτα ισορροπημένη καθώς οι δύο ομάδες έχουν από 12 νίκες.

γ. Ο Παναθηναϊκός έχει επικρατήσει άλλες δύο φορές στην έδρα της Ρεάλ, όχι όμως σε επίσημη διοργάνωση, αλλά σε τουρνουά. Την πρώτη φορά, τον Σεπτέμβριο του 1993 επικράτησε των Ισπανών με 78-70, κατακτώντας το τουρνουά της Μαδρίτης, ενώ το Δεκέμβριο του 1999 νίκησε ξανά με 78-77 την αντίπαλο του κατακτώντας το περίφημο Τουρνουά Χριστουγέννων, ένα από τα σημαντικότερα διεθνή τουρνουά που διοργάνωναν κάθε χρόνο οι «μερένχες».

δ. Ο Παναθηναϊκός είναι ο πρώτος ελληνικός σύλλογος σε οποιαδήποτε άθλημα που κέρδισε την Ρεάλ σε επίσημο παιχνίδι (περίοδος 1983-84 για το Κύπελλο Κυπελλούχων, νίκη με 99-97 για το Τριφύλλι).

Ar1stot3lis
Keywords
Τυχαία Θέματα