Η φωτογραφία της ημέρας: Γ. Αγριμανάκης, το «αγρίμι» των ρινγκ

Το Greenzone εγκαινιάζει τη στήλη «φωτογραφία της ημέρας». Πεποίθηση των διαχειριστών της ιστοσελίδας είναι πως για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να ζήσει ένα καλύτερο «αύριο» πρέπει να παραμείνει ζωντανό το ένδοξο «χθες».
Ο Γιώργος Αγριμανάκης διακρίνεται στη φωτογραφία να παραλαμβάνει πλακέτα για την ανάδειξή του ως Πρωταθλητής Ελλάδος στα 63,5 κιλά για το 1973. Συνολικά θα αναδειχθεί τέσσερις φορές Πρωταθλητής στην κατηγορία του (1971, 1973, 1976 και 1977), βοηθώντας τον Παναθηναϊκό
να κατακτήσει τον τίτλο ισάριθμες φορές.

Ο Γιώργος Αγριμανάκης συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ το 1976 (αποκλείστηκε στο δεύτερο γύρο από τον Ούγγρο Μπότος), αναδείχτηκε χάλκινος Μεσογειονίκης στο Αλγέρι το 1975, ενώ δύο φορές κατέκτησε την πρώτη θέση στο φημισμένο Κύπελλο Ακρόπολις, το 1975 και το 1977, πάντα στα 63,5 κιλά. Υπήρξε ένας από τους δεκάδες μεγάλους μποξέρ που καθιέρωσαν το Τριφύλλι ως πολυνίκη όλων των εποχών στο «άθλημα των δυνατών».

Μέσω της στήλης «φωτογραφία της ημέρας», τo Greenzone παρουσιάζει σπάνια, συλλεκτικά οπτικά ντοκουμέντα από το αρχείο του, από τα 30 αθλήματα που καλλιέργησε ο Παναθηναϊκός, τα οποία θα συνοδεύονται από περιεκτικά ιστορικά γύρω από ό,τι απεικονίζουν.
Μέχρι σήμερα, τα καμάρια του Παναθηναϊκού Α.Ο., οι πυγμάχοι του συλλόγου, έχουν κατακτήσει 140 πανελλήνιες πρώτες νίκες στο Πρωτάθλημα Α' Κατηγορίας, ενώ το Τριφύλλι, σε ομαδικό επίπεδο έχει κερδίσει συνολικά 72 ομαδικούς πανελλήνιους τίτλους πρωταθλητή και πολυνίκη σε όλες τις κατηγορίες (Α', Β', Γ', παίδες, έφηβοι). Εννοείται πως πρόκειται για ρεκόρ που δε θα σπάσουν ποτέ από άλλον σύλλογο.

Τους αριθμούς αυτούς φροντίζουν να τους αυξάνουν κάθε χρόνο οι πυγμάχοι μας, συνεπικουρούμενοι από τους προπονητές και παλιούς πρωταθλητές του Παναθηναϊκού, Άγγελο Χαρίση και Μανώλη Μπακρυσιώρη. Και παρά τη σχεδόν μηδενική ανταπόκριση δείχνουν να τα καταφέρνουν άψογα.

"In the clearing stands a boxerAnd a fighter by his tradeAnd he carries the remindersOf every glove that layed him downOr cut him till he cried outIn his anger and his shame I am leaving, I am leaving
But the fighter still remains"

"The Boxer", Paul Simon, 1968
Ar1stot3lis
Keywords
Αναζητήσεις
αγριμανακης, γιωργος αγριμανακης
Τυχαία Θέματα