Δείξε μου τον φίλο σου…

Η αγαπημένη προπαγάνδα των «νοσταλγών»: «Ποιος Πατέρας; Ο φίλος του Μαρινάκη;» Μόνο που ξεχνούν πως...
Μία ωραία προπαγάνδα που ασπάζονται οι νοσταλγοί του παρελθόντος αφορά την φιλία που έδενε (κάποτε) το Νικόλα Πατέρα με το Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Έλα μωρέ ακόμα για τον φίλο αυτού που τώρα μας ληστεύει μιλάς» ακούς από γνωστούς προπαγανδιστές, όταν η κουβέντα πηγαίνει στη διετία της υγείας, όταν πρόεδρος ήταν ο Πατέρας.

To GreenZone βάζει κάτω τα δεδομένα:

1) Ο Πατέρας πράγματι ήταν φίλος με τον Μαρινάκη.
2) Ως πρόεδρος του Παναθηναϊκού,
ο Πατέρας πολέμησε το παρασκήνιο που έκλεβε για δεκαετίες το Τριφύλλι, έβγαλε πέμπτο τον Ολυμπιακό, διέλυσε την παράγκα, έστειλε σπίτι του τον Κόκκαλη, όπως και τον Γκαγκάτση.
3) Όταν ανέλαβε τα ηνία του ΟΣΦΠ ο Μαρινάκης και έδειξε τα πρώτα δείγματα γραφής, οι δύο άνδρες έφτασαν στα άκρα και τελικά συγκρούστηκαν. Πλέον δεν μιλιούνται.
4) Αντιστοίχως, η οικογένεια Βαρδινογιάννη διατηρούσε εξαιρετικές σχέσεις με την οικογένεια Κόκκαλη και συχνά οι μεν ήταν καλεσμένοι των δε σε κοσμικές δεξιώσεις, σε γάμους και βαφτήσια.
5) Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, παρόλο που η Παράγκα έκλεβε ασυστόλως τον Παναθηναϊκό, ποτέ δεν χάλασε τις σχέσεις του με τον Κόκκαλη.
6) Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης την ημέρα που ανακοίνωσε το «παρκάρισμα» τον μετοχών και την μη ενασχόληση ξανά της οικογένειάς του με το Τριφύλλι, ευχαρίστησε δημόσια τους Πέτρο Κόκκαλη και Αχιλλέα Μπέο για... τη συνεργασία.
7) Τον Μαρινάκη είχαν την ευκαιρία να καταπολεμήσουν διοικήσεις ορισμένες από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη (Γόντικας). Παρόλα αυτά δεν εκμεταλλεύτηκαν το «δώρο» της ΕΥΠ και δεν κινήθηκαν ποτέ προς της προάσπιση των συμφερόντων του Παναθηναϊκού.

Τέλος, προς όσους θεωρούν επιχείρημα την κάποτε φιλία του Πατέρα με τον Μαρινάκη, να υποθέσουμε πως δέχονται με την ίδια λογική και το αντεπιχείρημα πως ο Πατέρας ήταν φίλος και με τον Βαρδινογιάννη, όταν μπήκε το 2008 στην ΠΑΕ. Άρα αφού θεωρούν «κακό» τον Πατέρα, κάποιος με τη δική τους λογική θα μπορούσε να τους πει «έλα μωρέ ποιος Βαρδινογιάννης; Ο φίλος του Πατέρα; Αυτοί δεν είναι που κάθονταν παρέα στο γήπεδο την ημέρα του συλλαλητηρίου τον Απρίλη του '08;».
Keywords
Τυχαία Θέματα