ΟΠΑ | TEDxAUEB | Παρουσίαση 2ης ομιλήτριας

Οι προετοιμασίες για το πρώτο TEDx event σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς από την ομάδα του TEDxAUEB και οι ανακοινώσεις συνεχίζονται. Στο mycampus.gr έχουμε την χαρά να παρουσιάσουμε την δεύτερη ομιλήτρια του TEDxAUEB, Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας που διαπρέπει στο εξωτερικό.
Από το βιομηχανικό προϊόν σε εκθέσεις μόδας στο Παρίσι: Urania Gazelli, ομιλήτρια στο TEDxAUEB τον Μάρτιο 2013Urania Gazelli είναι το καλλιτεχνικό όνομα-brand name που επιλέχθηκε από την Ελληνίδα σχεδιάστρια Ουρανία Γιουρμετάκη για την συλλογή
της με plexiglass τσάντες.
Η Urania Gazelli γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Από μικρή της άρεσαν τα puzzle και να φτιάχνει διάφορα σχήματα ή κατασκευές με τους κύβους lego. Μεγαλώνοντας άρχισε να πηγαίνει όλο και πιο συχνά στην οικογενειακή επιχείρηση όπου πάντα μπλεκόταν στις κατασκευές του πατέρα της επιμένοντας πως θέλει να τον βοηθήσει!
Σπούδασε στον ΑΚΤΟ και αποφοίτησε το 2008 με Bachelor of Arts in Industrial Design από το Middlesex University of London. Παράλληλα με την δουλειά του πατέρα της ασχολήθηκε και με την εσωτερική διακόσμηση όπου έκανε την πρακτική της για 2 χρόνια σε ένα μεγάλο project στην Αθήνα σχεδιάζοντας εσωτερικούς/εξωτερικούς χώρους αλλά και ειδικές κατασκευές όπου αρκετές από αυτές επιμελήθηκε. «Επαναπροσδιορίζοντας την πραγματικότητα για μένα είναι να φέρεις τα πάνω κάτω. Δεν είναι απαραίτητο να ξεκινήσεις από το μηδέν για να το πετύχεις αλλά μπορείς να βάλεις γερές βάσεις και να το προσπαθήσεις. Κανείς δεν θα σου εγγυηθεί ότι θα βιώσεις νέες εμπειρίες ή ότι θα βρεις το νόημα της ζωής μέσα από αυτή την διαδικασία», μας λέει χαρακτηριστικά. Το 2010 μεταξύ σοβαρού και αστείου σχεδιάζει την πρώτη τσάντα από πλεξιγκλάς και μετά από παρότρυνση φίλων και οικογένειας αποφασίζει την άνοιξη του 2011 να κάνει μια έρευνα πάνω στα υλικά, εξαρτήματα, χρώματα, σχήματα, τεχνοτροπίες κτλ. που χρειαζόταν για την κατασκευή μιας τσάντας γενικά αλλά και ειδικά με το συγκεκριμένο υλικό χρειάστηκαν πολλές δοκιμές για να καταλήξει πως θα είναι μια τσάντα και όχι ένα κουτί.
Τον Μάρτιο του 2012 παρουσίασε την πρώτη ολοκληρωμένη συλλογή της από χειροποίητες plexiglass τσάντες στο Παρίσι στην διεθνή έκθεση αξεσουάρ μόδας PREMIERE CLASSE. Σχετικά με την εμπειρία της στο απαιτητικό τομέα της μόδας στο εξωτερικό μας λέει «Η Ελλάδα δεχόταν και δέχεται τα πυρά όλων των χωρών και η αντιμετώπιση είναι επιεικώς άσχημη. Έπρεπε να το αλλάξω όλο αυτό και να τους δείξω ότι υπάρχει και η Ελλάδα που δουλεύει, που προσπαθεί και που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω. Μπορεί να κάνει την ανατροπή γιατί υπάρχει θέληση». Λίγα λόγια για το TED και το TEDx:
Το TED είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στις Ιδέες Που Αξίζει Να Διαδοθούν. Ξεκίνησε ως τετραήμερο συνέδριο στην Καλιφόρνια το 1984 και συνεχίζεται και στη Μεγάλη Βρετανία (TED Global). Το ΤΕD είναι ένα μια ετήσια εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν κορυφαίες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο που μοιράζονται τις ιδέες και τις πράξεις τους (έχουν συμμετάσχει μεταξύ άλλων οι Bill Clinton, Al Gore, Richard Dawkins, Bill Gates, Lary Page, Sergey Brin). ΤΕD σημαίνει Tεχνολογία, Ψυχαγωγία, Τέχνη, (Technology Entertainment Design) αλλά επεκτείνεται και σε ένα πιο ευρύ φάσμα το οποίο προσφέρει γνώση και έμπνευση από τους πιο εμπνευσμένους στοχαστές του κόσμου και την ευκαιρία σε μια κοινότητα από ανθρώπους που διψούν για το καινούριο να συναναστραφούν και να ανταλλάξουν ιδέες.

TEDx (το x σημαίνει εκδήλωση που οργανώνεται ανεξάρτητα) είναι ένα πρόγραμμα από τοπικές εκδηλώσεις οι οποίες οργανώνονται από ομάδες εθελοντών. Η εκδήλωση ακολουθεί τις προδιαγραφές του TED και πυροδοτεί βαθιές συζητήσεις και συνδέσεις μέσω των ομιλητών και των βίντεο των ομιλιών που προβάλλονται στις ιστοσελίδες του TED και των τοπικών TEDx. Σήμερα υπάρχουν περίπου 5000 TEDx εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, ενώ το TEDxAUEB είναι το πρώτο event που πραγματοποιείται σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Για περισσότερα μπορείτε να επισπευτείτε το www.ted.com, www.tedxaueb.com, www.facebook.com/tedxaueb.
Keywords
Τυχαία Θέματα