Να περικοπούν οι μισθοί των απεργών στο Παν/μιο Πάτρας ζήτησε ο Πρύτανης

Με την απεργία των διοικητικών στο Πανεπιστήμιο Πάτρας έχει προκύψει σοβαρό πολιτικό και ηθικό θέμα, καθώς οι υπάλληλοι εξακολουθούν να πληρώνονται κανονικά, αν και απεργούν για όγδοη συνεχή εβδομάδα.

Το γεγονός προκάλεσε την δυναμική παρέμβαση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργου Παναγιωτάκη, ο οποίος το μεσημέρι της Τρίτης 29/10 έδωσε εντολή να κινηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες ώστε να περικοπεί η μισθοδοσία των απεργών το μήνα Δεκέμβριο και να καλυφθούν τα χρήματα που έχουν καταβληθεί στους διοικητικούς
υπαλλήλους κατά τη διάρκεια των πολυήμερων απεργιακών τους κινητοποιήσεων. Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει και περαιτέρω περικοπή μισθού τον επόμενο μήνα (Ιανουάριο) προκειμένου να συμψηφιστεί το συνολικό ποσό των "δεδουλευμένων" που καταβλήθηκαν την ώρα που οι διοικητικοί υπάλληλοι βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, άρα δεν εργάζονταν.

Το μέτρο αφορά περισσότερους από 400 διοικητικούς υπαλλήλους, από τους οποίους θα εξαιρεθεί το προσωπικό ασφαλείας και όσοι από τους απεργούς απόδείξουν οτι στη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης εργάζονταν κανονικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα