ΑΠΘ | Απόφαση Συγκλήτου για την κατάληψη στη Φιλοσοφική

Ομόφωνο ψήφισμα της Συγκλήτου στη συνεδρίαση με αριθμό 2875/18.12.2013
Η Σύγκλητος του ΑΠΘ στη συνεδρίασή της με αριθμό 2875/18-12 συζήτησε το θέμα της κατάληψης της Φιλοσοφικής Σχολής από φοιτητές του τμήματος Φιλολογίας, με συνέπεια την παρεμπόδιση του εκπαιδευτικού έργου στα οκτώ Τμήματά της. Η Σύγκλητος ομόφωνα αποφάσισε να εκδώσει το ακόλουθο ψήφισμα: Καταδικάζει απερίφραστα οποιαδήποτε προσπάθεια παρεμπόδισης της λειτουργίας μιας Σχολής για οποιοδήποτε λόγο και με οποιαδήποτε αφορμή.
Η αξιολόγηση των Σχολών και των Τμημάτων
του Πανεπιστημίου, διαδικασία η οποία βελτιώνει την ποιότητα σπουδών στο Πανεπιστήμιο, έχει αρχίσει, προχωρεί και ολοκληρώνεται στο ίδρυμά μας.
Με την κατάληψη στη Φιλοσοφική Σχολή και την παρεμπόδιση ολοκλήρωσης των μαθημάτων λίγες μέρες πριν από τη λήξη του εξαμήνου, υπάρχει άμεσος κίνδυνος ορισμένα από αυτά να θεωρηθούν μη διδαχθέντα και να μην εξεταστούν.
Η Σύγκλητος ευελπιστεί ότι θα επικρατήσει σύνεση και θα σταματήσει άμεσα η κατάληψη, ώστε να συνεχιστεί κανονικά η διδασκαλία των μαθημάτων. Καλούμε όλους τους φοιτητές, τους καθηγητές και τους εργαζόμενους να προσέλθουν αύριο, στις 9 π.μ., στο νέο κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής, προκειμένου αυτή να επαναλειτουργήσει.
Keywords
Τυχαία Θέματα