Τα Επιμελητήρια γίνονται «πυλώνες προώθησης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας»

19:49 13/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Κώστας Σκρέκας, υπογράμμισε τον ρόλο που παίζει για την ελληνική οικονομία η στήριξη της καινοτομίας και της έρευνας, καθώς και η σύνδεσή τους με την αγορά, ενώ επισήμανε πως στόχος της κυβέρνησης και του υπουργείου Ανάπτυξης, είναι να μετατραπούν τα Επιμελητήρια όλης της χώρας σε πυλώνες προώθησης της επιχειρηματικότητας, της έρευνας και της καινοτομίας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στη Δράμα, με θέμα «Τα Επιμελητήρια και ο ρόλος τους

στην προώθηση της Καινοτομίας», ο Κ. Σκρέκας  δήλωσε ότι «υπουργείο Ανάπτυξης και επιμελητήρια, μαζί, δημιουργούμε προϋποθέσεις ισχυρής, βιώσιμης και διατηρήσιμης ανάπτυξης που θα φέρει περισσότερες, καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και την αναχαίτιση του brain drain».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στον χώρο της Δομής Επιχειρηματικότητας – Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων Lab40 του Επιμελητηρίου Δράμας παρουσιάστηκαν νεοφυείς επιχειρήσεις που υποστηρίζονται από το Lab40 και άλλες αντίστοιχες επιμελητηριακές δομές, ενώ επιμελητήρια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας παρουσίασαν τις δράσεις και ενέργειές τους σε σχέση με την καινοτομία.

Ο υπουργός ανέφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η Ελλάδα πρωτοπορεί και στη νεοφυή επιχειρηματικότητα με προϊόντα και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, που λαμβάνουν αναγνώριση από το εξωτερικό και αφήνουν το αποτύπωμά τους στις τοπικές οικονομίες

«Στηρίζουμε τα Επιμελητήρια στον ρόλο που διαδραματίζουν ως θερμοκοιτίδες προώθησης επιχειρηματικότητας, έρευνας και καινοτομίας, όπως τόνισα στη Δράμα και την πολύ όμορφη εκδήλωση που διοργάνωσε το τοπικό Επιμελητήριο στη βάση της πρωτοποριακής του ιδέας του Lab 40, που βοηθά τις νέες και τους νέους της Δράμας να υλοποιήσουν τις καινοτόμες ιδέες τους. Η Ελλάδα πρωτοπορεί και στη νεοφυή επιχειρηματικότητα με προϊόντα και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, που λαμβάνουν αναγνώριση από το εξωτερικό και αφήνουν το αποτύπωμά τους στις τοπικές οικονομίες».

Επισήμανε πως η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται με ρυθμούς ανάπτυξης 4 και 5 φορές υψηλότερους από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Αυτό δεν είναι αυτονόητο και
προφανές, όπως είπε. Για να διατηρηθεί και τα επόμενα χρόνια, θα πρέπει να συνεχίσει να μετασχηματίζεται το παραγωγικό μοντέλο της χώρας.

Keywords
Αναζητήσεις
ta-epimelitiria-ginontai-pylones-proothisis-tis-epicheirimatikotitas-kai-tis-kainotomias.htm
Τυχαία Θέματα