Συνέντευξη Μητσοτάκη: Πιστεύω πως ο μέσος μισθός θα ξεπεράσει τα 1.500 ευρώ (live)

09:13 2/11/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την ώρα αυτή παραχωρεί τηλεοπτική συνέντευξη στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, «Δεσμευόμαστε ότι το 2027 ο κατώτατος μισθός θα είναι στα 950 ευρώ. Το αν η αύξηση θα είναι 30-40 ευρώ δεν μπορώ να σας το πω ακόμα.

Για το μέσο μισθό πρέπει να δούμε την πορεία συνολικά την πορεία της οικονομίας και εκτιμώ ότι 2027 θα είναι πάνω από 1.500 ευρώ. Προτεραιότητά μας η αύξηση των μισθών. Όσο μειώνεται η ανεργία, αυξάνονται οι μισθοί. Η ανεργία βρίσκεται πλέον σε μονοψήφια επίπεδα ανάλογη με το 2008».

Ερωτηθείς αρχικά για τις καταστροφές της Βαλένθιας, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «είμαστε συγκλονισμένοι από τα όσα έχουν γίνει στη Βαλένθια» και σημείωσε πως «δυστυχώς η έγκαιρη προειδοποίηση δεν λειτούργησε όπως το 112, ενώ υπάρχουν και συμβάτα που ξεπερνούν τις δυνατότητες των υποδομών».

Υποχρέωση της πολιτείας η προστασία της ανθρώπινης ζωής, υπογράμμισε και σημείωσε πως δυστυχώς λοιδορήθηκε το 112 στην Ελλάδα. «Προτιμώ να χρησιμοποιήσουμε ακόμα και αχρείαστα το 112 παρά να θρηνήσουμε θύματα», τόνισε.

Είπε ότι στην Ελλάδα έχουμε το 112 και σήμερα σε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Αττικής θα εξεταστεί μεταξύ άλλων να εξασφαλίσουμε ότι ο Κηφισός θα είναι πάντα καθαρός.

«Υπάρχει σχεδιασμός. Υλοποιείται. Δαπανούμε πάνω από 2 δισ. ευρώ στην πολιτική προστασία», ανέφερε σημειώνοντας την ανάγκη να αυξηθούν και οι ευρωπαϊκοί πόροι.

Σχετικά με την έκρηξη στους Αμπελοκήπους ανέφερε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ΕΛ.ΑΣ και ειδικά στην αντιτρομοκρατική.

«Κάθε τέτοιο περιστατικό δίνει ευκαιρία στην αντιτρομοκρατική να εξιχνιάσει με μεγαλύτερη ταχύτητα αυτά τα οποία ενδεχομένως γνώριζε και παρακολουθούσε», πρόσθεσε.

 

Keywords