Κυρ. Μητσοτάκης: Θα ενημερώσει σήμερα τη Βουλή για τα εξοπλιστικά
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα στη Βουλή το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας για την περίοδο 2025-2037, το οποίο θα έχει προϋπολογισμό 25-28 δισ. ευρώ. Η ομιλία του θα θέσει το γενικό πλαίσιο του αμυντικού δόγματος της Ελλάδας, ενώ τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση των βουλευτών από τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Δένδια.
Το νέο πρόγραμμα θα στηρίζεται σε τρεις βασικούς άξονες. Πρώτον, εκτός από τις μεγάλες προμήθειες (αεροσκάφη, φρεγάτες), θα ενσωματωθούν σύγχρονα μέσα όπως drones, anti-drones και συστήματα αντιπυραυλικής προστασίας. Δεύτερον, θα αξιοποιηθεί η νέα τεχνολογία τόσο στρατηγικά, με την ενίσχυση της κυβερνοάμυνας, όσο και πρακτικά, μέσω συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων με ερευνητικά κέντρα και ελληνικές επιχειρήσεις για την ανάπτυξη εγχώριων οπλικών συστημάτων. Ήδη, το Ελληνικό Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας (ΕΛΚΑΚ) λειτουργεί ως κόμβος για την προώθηση νέων τεχνολογιών.
Τρίτον, θα ενισχυθεί η ελληνική αμυντική βιομηχανία (ΕΑΒ, ναυπηγεία, αμυντικά συστήματα) με τη συμμετοχή της σε εξοπλιστικά προγράμματα. Κάθε προμήθεια θα συνοδεύεται από ελληνικά εξαρτήματα ή την εμπλοκή εγχώριου εργατικού δυναμικού.
Το εξοπλιστικό πρόγραμμα εντάσσεται σε μια ευρύτερη αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, που περιλαμβάνει αλλαγές στη θητεία, οικονομικές ενισχύσεις για τα στελέχη και επιχειρησιακή αναδιάταξη στρατοπέδων. Ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί και στις πρόσφατες αυξήσεις στους στρατιωτικούς, υποστηρίζοντας ότι αυτές είναι εθνική προτεραιότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έλλειψη ενδιαφέροντος για στρατιωτικές σχολές και το κύμα παραιτήσεων, ειδικά στο Πολεμικό Ναυτικό.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Καιρός: Ανοίγουν και σήμερα οι ουρανοί – Ποιες περιοχές θα σαρώσει με καταιγίδες η κακοκαιρία
- Θάνος Τσαγκάρης: “Ήρωες οι Έλληνες επιχειρηματίες. Αστείο να λέμε πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας”
- Ο Τραμπ «καίει» τις ελληνικές εξαγωγές κρασιού
- Εορτολόγιο: Σημαντική μέρα σήμερα – Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 2 Απριλίου
- Άνοδος του πληθωρισμού στην Ελλάδα
- Επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες – Σε λειτουργία η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ
- Πώς θα κυνηγούν οι εισπρακτικές όσους χρωστούν στον ΕΦΚΑ
- Ελβετία: Σε 7,8 δισεκ. ευρώ υπολογίζεται η αξία των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων
- Επίδομα στέγασης από τον ΟΠΕΚΑ: Ποιοι δικαιούχοι δεν θα συμπεριληφθούν στην πληρωμή του Μαΐου και τι πρέπει να κάνουν
- με άλλο όνομα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Emea.gr
- Θάνος Τσαγκάρης: “Ήρωες οι Έλληνες επιχειρηματίες. Αστείο να λέμε πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας”
- ΑΒ Βασιλόπουλος: Ανακαινίζεται το κατάστημα στη Μακεδονία – Τα φρέσκα προϊόντα μπαίνουν σε πρώτο πλάνο
- Κυρ. Μητσοτάκης: Θα ενημερώσει σήμερα τη Βουλή για τα εξοπλιστικά
- Τελευταία Νέα Emea.gr
- Κυρ. Μητσοτάκης: Θα ενημερώσει σήμερα τη Βουλή για τα εξοπλιστικά
- ΑΒ Βασιλόπουλος: Ανακαινίζεται το κατάστημα στη Μακεδονία – Τα φρέσκα προϊόντα μπαίνουν σε πρώτο πλάνο
- Θάνος Τσαγκάρης: “Ήρωες οι Έλληνες επιχειρηματίες. Αστείο να λέμε πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας”
- «Πονοκέφαλος» για την φαρμακοβιομηχανία οι δασμοί Τραμπ
- Πως βλέπει ο πολίτης όλες τις οφειλές του ηλεκτρονικά
- Αγορές με φωνή, live video και AI: Η νέα εποχή του ηλεκτρονικού εμπορίου
- Μπαίνουν ιδιώτες στη μάχη για την είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών
- ΑΑΔΕ: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες ειδικού καθεστώτος
- BriQ Properties: Αύξηση του προσαρμοσμένου EBITDA κατά 89%
- Fitch: Αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες – Βελτιωμένο το λειτουργικό περιβάλλον στην Ελλάδα
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Καραμέρος: «Το 46% των πολιτών είναι με μισθό κάτω από 1.000 ευρώ»
- Influencers, livestreams and VR shopping: The six trends that ensure a competitive advantage in e-commerce
- Ο Τραμπ «καίει» τις ελληνικές εξαγωγές κρασιού
- Αντιδράσεις ΗΠΑ-ΕΕ για τις στρατιωτικές ασκήσεις της Κίνας στην Ταϊβάν
- Ο Τράμπ ξεκινά σήμερα τον παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο - Οι κίνδυνοι και οι δυσοίωνες προβλέψεις
- Snappi: Εως τον Ιούνιο το λανσάρισμα της πρώτης ελληνικής neobank – Στόχος 100.000 πελάτες το 2025
- Νέος Κόσμος: Φορτηγό προκάλεσε ζημιές σε 11 σταθμευμένα αυτοκίνητα
- Ένας νεκρός, 10 τραυματίες σε επιθέσεις της Ρωσίας στη Ζαπορίζια και στο Χάρκοβο της Ουκρανίας
- Ε.Ε: Νέα μέτρα για το δίκαιο εμπόριο τροφίμων