Intracom Telecom: Πρωτοπορεί με τεχνολογίες αιχμής στην Έκθεση MWC στη Βαρκελώνη
Στο Παγκόσμιο Συνέδριο Τηλεπικοινωνιών στη Βαρκελώνη, που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 6 Μαρτίου 2025, θα συμμετάσχει για ακόμη μία χρονιά η Intracom Telecom, διεθνής κατασκευαστής τεχνολογικών συστημάτων και λύσεων. Στο περίπτερο της #7B44 στο Hall 7, η εταιρεία θα παρουσιάσει τις τεχνολογίες αιχμής που αναπτύσσει οι οποίες δημιουργούν νέες ευκαιρίες για ένα ευρύ φάσμα πελατών και κλάδων.
Συγκεκριμένα, η Intracom Telecom θα παρουσιάσει το νέο της χαρτοφυλάκιο για σταθερή ασύρματη πρόσβαση (FWA) και μεταφορά δεδομένων. Οι τελευταίες καινοτομίες της εταιρίας στον τομέα FWA σε χιλιοστομετρικές συχνότητες (mmWave), οι οποίες θα επιδειχθούν στην έκθεση, αφορούν στην ασύρματη σύνδεση συνδρομητών με ταχύτητες έως 2Gbps, με εμβέλεια άνω των 8 χλμ.
Η εταιρεία θα παρουσιάσει επίσης τις λύσεις τεχνολογίας E-Band προσφέροντας συμμετρικές ταχύτητες έως 38Gbps και διασύνδεση ιδιαίτερα μεγάλων αποστάσεων, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις της εποχής 5G/5G+.
Το χαρτοφυλάκιο επίσης θα περιλαμβάνει προηγμένες τεχνολογίες για 5G Backhaul, προσφέροντας ασύρματη μετάδοση Multi-Gigabit. Τέλος, θα παρουσιαστεί η Πλατφόρμα Αυτοματοποιημένης Διαχείρισης Κύκλου Ζωής Δικτύων, η οποία απλοποιεί την ανάπτυξη, τη διαχείριση και τη βελτιστοποίηση σε διάφορα περιβάλλοντα δικτύου.
Επιπλέον, ο Όμιλος θα παρουσιάσει τις κεραίες υψηλής απόδοσης με τεχνολογία έξυπνης ανίχνευσης (Intelligent Beam Tracking), εξασφαλίζοντας βέλτιστη απόδοση δικτύου και εξαιρετική συνδεσιμότητα, ακόμη και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Στον τομέα του λογισμικού, η Intracom Telecom θα αναδείξει λύσεις που αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) και επικεντρώνονται στη βιωσιμότητα, την ποιότητα της εμπειρίας (QoE) και την εμπειρία πελατών (CX).
Συγκεκριμένα, η εταιρεία θα παρουσιάσει πλατφόρμες που έχουν εμπλουτιστεί με νέες δυνατότητες οι οποίες βελτιστοποιούν την αποδοτικότητα των τηλεπικοινωνιακών δικτύων, των κέντρων δεδομένων και των δικτύων ραδιοπρόσβασης, που βασίζονται στο OpenRAN.
Χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη και παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, τα αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά ενισχύουν την απόδοση μέσω ακριβούς πρόβλεψης κρίσιμους δείκτες (KPI) και μοντελοποίησης ψηφιακών διδύμων (digital twin) για τη RAN υποδομή.
Το ενδιαφέρον των επισκεπτών αναμένεται να επικεντρωθεί στη νέα έκδοση της ενοποιημένης πλατφόρμας Data & AI, η οποία δίνει στους πελάτες τη δυνατότητα να αναπτύσσουν και να υλοποιούν εφαρμογές Generative AI, αξιοποιώντας τόσο εμπορικά όσο και open-source γλωσσικά μοντέλα.
Παράλληλα, η ενσωμάτωση AI Agents επιτρέπει την αυτοματοποίηση σύνθετων και απαιτητικών εργασιών, προσφέροντας ασυναγώνιστη αποδοτικότητα κόστους και επιταχύνοντας τον χρόνο εισόδου στην αγορά.
Ο Αλέξανδρος Ταρνάρης, Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας της Intracom Telecom, δήλωσε: «Το Παγκόσμιο Συνέδριο Τηλεπικοινωνιών MWC 2025 αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να αναδείξουμε πώς οι καινοτόμες λύσεις μας διευκολύνουν τους παρόχους και τους ISP να ανταποκριθούν στις διαρκώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των σύγχρονων δικτύων. Συμμετέχουμε σε αυτήν την έκθεση από το 2007 παρουσιάζοντας κάθε χρόνο νέες τεχνολογίες που αναπτύσσει η ομάδα Έρευνας & Ανάπτυξης. Φέτος, οι λύσεις μας επικεντρώνονται στην ενίσχυση της αποδοτικότητας, της βιωσιμότητας και της εμπειρίας των πελατών, μέσω τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης (AI), FWA, 5G και αρκετών άλλων».
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- «Ώρα για τον Ντόναλντ Τραμπ να κηρύξει στρατιωτικό νόμο» – Το νέο «φυντάνι» του Αμερικανού προέδρου
- Αδύναμη η ανοδική κίνηση του Γενικού Δείκτη στο ΧΑ, που έφτασε στις 1.600 μονάδες. Αντίρροπες τάσεις στις τραπεζικές μετοχές
- Παιανία: Νεκρός 89χρονος ύστερα από πυρκαγιά
- Μετά την Ουκρανία και το Τουβαλού, στην Ελλάδα η μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού παγκοσμίως
- Παράταση υποβολής αιτήσεων σε τέσσερα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης
- Ο Μακεδονικός Χαλβάς δημιούργησε το katharadeftera.gr
- e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή εισφορών ύψους 1,6 εκατ. ευρώ σε χιλιάδες επαγγελματίες
- Νέο Διοικητικό Συμβούλιο ΕΑΕΕ για τη διετία 2025-2026
- IATA releases 2024 Safety Report
- Χρηματιστήριο: «Φρένο» στο διήμερο πτωτικό σερί – Επιασε ξανά τις 1.600 μονάδες ο ΓΔ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Emea.gr
- Θεοδωρικάκος: Στηρίζουμε τη Θράκη με πράξεις
- Η Αγγελάκης ΑΕ έδωσε δυναμικό «παρών» στη Gulfood 2025
- Με την υποστήριξη της Interwetten η κοπή της πίτας της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Liverpool – OLSC Greece
- INFORM: Νέο σύστημα εξ αποστάσεως ταυτοποίησης αριθμού κινητού τηλεφώνου στο ΕΜΕπ
- ΥΠΕΝ: Παράταση υποβολής αιτήσεων για τέσσερα προγράμματα ύψους 213 εκατ. ευρώ
- Λ. Μενδώνη: «Ο Μανώλης Λιδάκης υπήρξε σεμνός καλλιτέχνης»
- Χρ. Σταϊκούρας: «Το αίτημα της κοινωνίας για ανάδειξη της αλήθειας είναι δίκαιo και υγιές»
- Intracom Telecom: Πρωτοπορεί με τεχνολογίες αιχμής στην Έκθεση MWC στη Βαρκελώνη
- Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Buch και Laboureix στην Τράπεζα της Ελλάδος
- Samsung – Hyundai: Ολοκληρώνουν την πρώτη δοκιμή RedCap σε ιδιωτικό 5G
- Τελευταία Νέα Emea.gr
- Intracom Telecom: Πρωτοπορεί με τεχνολογίες αιχμής στην Έκθεση MWC στη Βαρκελώνη
- Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Buch και Laboureix στην Τράπεζα της Ελλάδος
- Λ. Μενδώνη: «Ο Μανώλης Λιδάκης υπήρξε σεμνός καλλιτέχνης»
- INFORM: Νέο σύστημα εξ αποστάσεως ταυτοποίησης αριθμού κινητού τηλεφώνου στο ΕΜΕπ
- Samsung – Hyundai: Ολοκληρώνουν την πρώτη δοκιμή RedCap σε ιδιωτικό 5G
- Χρ. Σταϊκούρας: «Το αίτημα της κοινωνίας για ανάδειξη της αλήθειας είναι δίκαιo και υγιές»
- Θεοδωρικάκος: Στηρίζουμε τη Θράκη με πράξεις
- Η Αγγελάκης ΑΕ έδωσε δυναμικό «παρών» στη Gulfood 2025
- ΥΠΕΝ: Παράταση υποβολής αιτήσεων για τέσσερα προγράμματα ύψους 213 εκατ. ευρώ
- Με την υποστήριξη της Interwetten η κοπή της πίτας της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Liverpool – OLSC Greece
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Υπ. Συμβούλιο: Ποια νομοσχέδια εγκρίθηκαν
- Χρηματιστήριο: Ισορροπεί στις 1.600 μονάδες, θετικό κλίμα στις αγορές
- Η BP «αφήνει» τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας – Επενδύσεις 10 δισ. δολάρια σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο
- Χρηματιστήριο: Η αγορά «σκαρφάλωσε» και πάλι στις 1.600 μονάδες – Ποιες μετοχές οδήγησαν στην άνοδο
- Σε διαβούλευση το σ/ν για κεφαλαιαγορά και κρυπτονομίσματα
- Κυρώθηκαν από την Ολομέλεια οι συμφωνίες Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας-Πορτογαλίας και το Μνημόνιο Κατανόησης για ελικόπτερα Νέας Γενιάς
- «Ώρα για τον Ντόναλντ Τραμπ να κηρύξει στρατιωτικό νόμο» – Το νέο «φυντάνι» του Αμερικανού προέδρου
- Χρυσοχοΐδης: Να γίνουν με τρόπο ειρηνικό οι διαδηλώσεις την Παρασκευή
- Το Επιχειρηματικό Πάρκο Αλεξανδρούπολης επισκέφθηκε η υφυπουργός Ανάπτυξης
- Θεοδωρικάκος για Αν. Μακεδονία & Θράκη: Επιχορηγήσεις και φοροαπαλλαγές 64 εκατ. ευρώ για μεταποίηση και τουρισμό