Eυρωαγορές: Μικτά πρόσημα με το βλέμμα στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας

19:26 10/6/2025 - Πηγή: Emea.gr

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωαγορές, ενώ η προσοχή είναι στραμμένη στις συνομιλίες στο Λονδίνο μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Τα μεγάλα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου σημείωσαν εκατέρωθεν διαφοροποιήσεις, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις εξελίξεις από τη δεύτερη ημέρα των εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Ο Αμερικάνος πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, έκανε λόγο για θετικό πρόσημο στις συνομιλίες, δίχως όμως να μπει σε λεπτομέρειες. Ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Χάουαρντ Λάτνικ, δήλωσε σήμερα ότι

οι εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα προχωρούν καλά.

Όσον αφορά τα επιτόκια, την άποψη πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει τη δυνατότητα να κινηθεί γρήγορα για να τα μειώσει ξανά, ακόμη και μετά την όγδοη συνεχόμενη μείωση, εξέφρασε ο αξιωματούχος της ΕΚΤ, Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό, μιλώντας σε συνέδριο.

Στα επιχειρηματικά της ημέρας, η Novo Nordisk ανακοίνωσε έκθεση που σημείωνε ότι το ακτιβιστικό hedge fund Parvus Asset Management δημιουργεί μερίδιο στην φαρμακοβιομηχανία. Η Bellway αναβάθμισε την πρόβλεψή της για τον όγκο παραγωγής στο σύνολο του έτους.

Ειδικότερα:

Ο Stoxx Europe 600 τερμάτισε περίπου στις 553,67 μονάδες, στο +0,08%Ο Euro Stoxx 50 έκλεισε στις 5,413.55 μονάδες, με πτώση 0.15%Ο βρετανικός FTSE 100 άγγιξε τις 8,853 μονάδες, ανεβαίνοντας 0.24%.Ο γερμανικός DAX κινήθηκε στις  24,034 μονάδες, με βουτιά 0.58%.Ο γαλλικός CAC 40 όντας στις 7,804.33 μονάδες, ενισχύθηκε 0.17%.Ο ιταλικός FTSE MIB έφτασε στις 40,207 μονάδες, με απώλειες 0.63%.

Keywords
Αναζητήσεις
eyroagores-mikta-prosima-me-to-vlemma-ston-eboriko-polemo-ipa--kinas.htm
Τυχαία Θέματα