Εργα προϋπολογισμού 5,984 εκατ. ευρώ για τα σχολεία από την Περιφέρεια
Στην ενεργειακή αναβάθμιση 11 σχολείων σε Κορυδαλλό και Γλυφάδα καθώς και στην αντικατάσταση χλοοτάπητα του γηπέδου «Μιχ. Κρητικόπουλος» της Καισαριανής προχωρά η Περιφέρεια Αττικής, με έργα συνολικού προϋπολογισμού 5,984 εκατ. ευρώ «που χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας και οι σχετικές συμβάσεις υπεγράφησαν από τους οικείους δημάρχους, Νίκο Χουρσαλά, Γιώργο Παπανικολάου
Η Περιφέρεια Αττικής, συνεχίζει αδιάλειπτα να επενδύει στις υποδομές των δήμων, ενισχύοντας τόσο τον τομέα της εκπαίδευσης όσο και αυτόν του αθλητισμού. Στο πλαίσιο αυτό, ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς υπέγραψε σήμερα τρεις σημαντικές συμβάσεις με τους δημάρχους Κορυδαλλού, Γλυφάδας και Καισαριανής, για την υλοποίηση έργων που θα αναβαθμίσουν τις τοπικές κοινωνίες. Ειδικότερα, με τον Δήμαρχο Κορυδαλλού Νίκο Χουρσαλά υπεγράφη το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης 10 σχολικών μονάδων συνολικού προϋπολογισμού 5.031.000 ευρώ, με τον Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου το έργο της αναβάθμισης μιας σχολικής μονάδας προϋπολογισμού 537.000 ευρώ και με τον Δήμαρχο Καισαριανής Ηλία Σταμέλο το έργο της αντικατάστασης του συνθετικού χλοοτάπητα στο βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου «Μιχ. Κρητικόπουλος», προϋπολογισμού 416.000 ευρώ.
Η χρηματοδότηση των παραπάνω, θα προέλθει σχεδόν εξ ολοκλήρου από πόρους που διαχειρίζεται η Περιφέρεια Αττικής και συγκεκριμένα από το πρόγραμμα «Αττική 2021-2027» όσον αφορά τις ενεργειακές αναβαθμίσεις και από ίδιους πόρους όσον αφορά την αντικατάσταση του χλοοτάπητα.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς: «Σήμερα προχωράμε σε ένα ακόμη βήμα εκσυγχρονισμού των υποδομών στην Αττική. Με τις νέες συμβάσεις που υπογράψαμε, αναβαθμίζουμε ενεργειακά τα σχολεία του Κορυδαλλού και της Γλυφάδας και προσφέρουμε ασφαλείς και σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις στην Καισαριανή. Πρόκειται για παρεμβάσεις που δεν βελτιώνουν μόνο την καθημερινότητα των μαθητών και των αθλητών, αλλά ταυτόχρονα ενισχύουν τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ενεργειακή αποδοτικότητα των δημόσιων κτιρίων. Επενδύουμε στις επόμενες γενιές και στον αθλητισμό, δύο πυλώνες που διασφαλίζουν ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα εκπαιδευτικό και αθλητικό οικοσύστημα που να ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και την αριστεία, δίνοντας στους νέους μας τις καλύτερες δυνατές ευκαιρίες για το μέλλον τους».
Ενεργειακή αναβάθμιση 10 σχολείων στον Δήμο ΚορυδαλλούΤο έργο στοχεύει στη βελτίωση της λειτουργίας των εκπαιδευτικών υποδομών της πόλης και κατ’ επέκταση των συνθηκών μάθησης των παιδιών. Η υλοποίηση ανατίθεται στην «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», τον ενιαίο κατασκευαστικό φορέα του κράτους, με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 5 εκ. ευρώ, με την ολοκλήρωση των εργασιών να προβλέπεται εντός ενάμιση έτους.
Η επιλογή των σχολείων που θα αναβαθμιστούν έγινε βάσει των αναγκών κάθε συγκροτήματος και αφορούν τα εξής:
• 1ο & 25ο Νηπιαγωγείο Κορυδαλλού
• 3ο Νηπιαγωγείο Κορυδαλλού
• 4ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού
• 5ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού
• 9ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού
• 4ο & 5ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού
• 7ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού
• 3ο Λύκειο Κορυδαλλού
• 4ο Λύκειο Κορυδαλλού
• 5ο Λύκειο Κορυδαλλού
• Θερμομόνωση: Εγκατάσταση θερμοπρόσοψης και μόνωσης δωμάτων, με στόχο τη μείωση των απωλειών θερμότητας και τη διασφάλιση θερμικής άνεσης για τους μαθητές.
• Αναβάθμιση κουφωμάτων: Αντικατάσταση παλαιών και μη αποδοτικών κουφωμάτων με νέα, ενεργειακά αποδοτικά, που θα μειώσουν τη σπατάλη ενέργειας.
• Φωτισμός: Αντικατάσταση παλαιών φωτιστικών σωμάτων με σύγχρονα LED, τα οποία είναι πιο αποδοτικά και φιλικά προς το περιβάλλον.
• Συστήματα θέρμανσης και ψύξης: Εκσυγχρονισμός των συστημάτων θέρμανσης και ψύξης για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας και της ποιότητας του αέρα.
• Φωτοβολταϊκά συστήματα: Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, που θα συμβάλλουν στην παραγωγή καθαρής ενέργειας, μειώνοντας τα κόστη λειτουργίας των σχολείων και την εξάρτηση από συμβατικές πηγές ενέργειας.
Με την ολοκλήρωση, αναμένεται να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας κατά περίπου 1.579 μεγαβατώρες ετησίως, οδηγώντας σε σημαντική μείωση των εκπομπών CO2 και ενισχύοντας την περιβαλλοντική βιωσιμότητα των σχολικών εγκαταστάσεων. Επιπλέον, οι μαθητές θα έχουν στη διάθεσή τους ένα ασφαλέστερο και πιο υγιεινό περιβάλλον για μάθηση, που θα προάγει την εκπαιδευτική διαδικασία. Το έργο όμως αναμένεται να επιφέρει και αμιγώς οικονομικά οφέλη, καθώς οι μειωμένες δαπάνες ενέργειας θα επιτρέψουν την καλύτερη αξιοποίηση των πόρων του Δήμου για άλλες εκπαιδευτικές δράσεις και προγράμματα.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, Νίκος Χουρσαλάς, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης: «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, γιατί ξεκινά ένα πάρα πολύ μεγάλο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των σχολικών μονάδων. Η αναβάθμιση των σχολικών υποδομών συνιστά προτεραιότητα και γι’ αυτό προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε κάθε πηγή χρηματοδότησης προκειμένου να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των μαθητών. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Αττικής και τον Νίκο Χαρδαλιά για την συνεργασία καθώς επίσης και τα στελέχη και τη διοίκηση της ΚΤ.ΥΠ.».
Ενεργειακή αναβάθμιση σχολικής μονάδας Δήμου ΓλυφάδαςΤο έργο αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του 30ού Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Παλμύρας και Ανδρέα Παπανδρέου. Η υλοποίηση ανατίθεται στην «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε» τον ενιαίο κατασκευαστικό φορέα του κράτους με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 400.000 ευρώ με την ολοκλήρωση των εργασιών να προβλέπεται εντός ενάμιση έτους.
Ειδικότερα προβλέπεται μεταξύ άλλων:
• Την αντικατάσταση κουφωμάτων,
• την θερμοϋγρομόνωση του δώματος,
• την εξωτερική θερμομόνωση των τοίχων,
• την αντικατάσταση του λέβητα κεντρικής θέρμανσης,
• τις επεμβάσεις βελτίωσης του λεβητοστασίου στην σύνδεση με το δίκτυο Φυσικού Αερίου,
• την αντικατάσταση κλιματιστικών συσκευών διαιρουμένου τύπου,
• την αντικατάσταση των υφιστάμενων φωτιστικών σωμάτων και την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Συστήματος (Net Metering).
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης: «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική παρέμβαση σε ένα από τα πιο παλιά δημοτικά σχολεία της πόλης μας, στο μεγαλύτερο σχολείο της πόλης μας, στο 30ο Δημοτικό σχολείο Γλυφάδας. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κ. Περιφερειάρχη για όλη αυτή τη συνεργασία, ελπίζουμε το έργο αυτό και οι υποδομές που διατίθενται για τα παιδιά μας στο 30ο Δημοτικό, να αναβαθμιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Αντικατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα στο βοηθητικό γήπεδο «Μιχ. Κρητικόπουλος» του Δήμου ΚαισαριανήςΤο έργο αυτό θα ωφελήσει περίπου 7.000 αθλητές που προπονούνται στο γήπεδο, ενισχύοντας τη δυνατότητα χρήσης της εγκατάστασης για όλες τις ηλικιακές ομάδες και τους τοπικούς συλλόγους. Ο υφιστάμενος χλοοτάπητας, ο οποίος τοποθετήθηκε το 2008, έχει υποστεί φθορές από τη χρήση και την πάροδο του χρόνου, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη για αντικατάσταση. Η νέα εγκατάσταση θα συμβάλλει στη βελτίωση των προπονητικών συνθηκών και της ασφάλειας των αθλητών.
Η αναβάθμιση του ποδοσφαιρικού γηπέδου περιλαμβάνει τη διαδικασία αποξήλωσης του παλιού χλοοτάπητα και την τοποθέτηση νέου, επιφάνεια 5.307 τ.μ., με διαστάσεις 95,80m x 55,40m για το αγωνιστικό χώρο, ο οποίος θα πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές. Θα είναι κατασκευασμένος από πολυαιθυλένιο και θα διαθέτει σύστημα πλήρωσης με χαλαζιακή άμμο και ανακυκλωμένο καουτσούκ, εξασφαλίζοντας υψηλά επίπεδα αντοχής και ασφάλειας. Η ολοκλήρωση των εργασιών αναμένεται να διαρκέσει περίπου 4 μήνες, προσφέροντας στους αθλητές έναν αναβαθμισμένο χώρο άθλησης.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Εκλογή συνέδρων ΣΥΡΙΖΑ: Τα «συγκεντρωτικά αποτελέσματα» που ανακοίνωσε ο Στ. Κασσελάκης
- Εθνική Ασφαλιστική: Συμφωνία για την πώληση της συμμετοχής της στην Garanta S.A. στη Ρουμανία
- Χαλκιδική: Η ανομβρία και οι υψηλές θερμοκρασίες απειλούν τα έλατα στον Ταξιάρχη
- Στασινός: Νέο αναπτυξιακό “άλμα” με επένδυση στην ανθεκτικότητα απέναντι στην κλιματική κρίση
- Ερχονται νέα «Εξοικονομώ» για αποθήκευση ενέργειας και αντλίες θερμότητας
- Ισπανία: Συναγερμός στη Βαρκελώνη – Πλημμύρισαν δρόμοι και το αεροδρόμιο (vids)
- Βασίλης Οικονόμου: 20 νέα λεωφορεία στις περιαστικές γραμμές της Νοτιοανατολικής Αττικής για την ενίσχυση των συγκοινωνιών
- ΟΑΣΘ: Προχωρά στην υπογραφή σύμβασης για το leasing 159 λεωφορείων για τρία χρόνια
- PCT: Απονομή υποτροφιών σπουδών σε 4 πρωτοετείς φοιτήτριες
- Ένα χρόνο συνεργασίας με τον Γάλλο σχεδιαστή Ora Ïto συμπληρώνει η JTI
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Emea.gr
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Διοργανώνει το ATHEX SMALL CAP ROADSHOW 2024
- ADACOM: Γιορτάζει 25 χρόνια εμπιστοσύνης και αριστείας στην κυβερνοασφάλεια
- Εργα προϋπολογισμού 5,984 εκατ. ευρώ για τα σχολεία από την Περιφέρεια
- Ο Χάρισον Φορντ στηρίζει δημόσια την Κάμαλα Χάρις
- Ισπανία: 50 πτήσεις ακυρώθηκαν ή καθυστέρησαν σημαντικά μετά από καταιγίδα στη Βαρκελώνη
- HPE – Sani/Ikos: Οι λύσεις HPE Aruba Νetworking στο επίκεντρο της συνεργασίας τους
- Σκέρτσος: «Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι μία πολιτική που να μεριμνά για το δημογραφικό»
- Α. Σδούκου: Κονδύλια 6,25 δισ. ευρώ για προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας
- Securing Tomorrow Event με τη Dataways και τη Cisco
- Έλεγχοι ΔΙΜΕΑ στη Ρόδο: Πρόστιμα 226.000 ευρώ για προϊόντα «μαϊμού»
- Τελευταία Νέα Emea.gr
- Εργα προϋπολογισμού 5,984 εκατ. ευρώ για τα σχολεία από την Περιφέρεια
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Διοργανώνει το ATHEX SMALL CAP ROADSHOW 2024
- Στην 62η θέση παγκοσμίως το Πανεπιστήμιο Αθηνών
- Έλεγχοι ΔΙΜΕΑ στη Ρόδο: Πρόστιμα 226.000 ευρώ για προϊόντα «μαϊμού»
- Ζαχαράκη: Η Ελλάδα η πρώτη χώρα στην ΕΕ με εθνικό σχέδιο δράσης για το δημογραφικό
- Ο Χάρισον Φορντ στηρίζει δημόσια την Κάμαλα Χάρις
- Εθνική Ασφαλιστική: Πουλάει τη συμμετοχή της στην Garanta στη Ρουμανία
- Securing Tomorrow Event με τη Dataways και τη Cisco
- Ισπανία: 50 πτήσεις ακυρώθηκαν ή καθυστέρησαν σημαντικά μετά από καταιγίδα στη Βαρκελώνη
- ADACOM: Γιορτάζει 25 χρόνια εμπιστοσύνης και αριστείας στην κυβερνοασφάλεια
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Haaretz: Σε κύριο άρθρο «αδειάζει» τον εκδότη της, που αποκάλεσε τους Παλαιστίνιους «μαχητές ελευθερίας»
- New York Times: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα κέρδη γ' τριμήνου - Εντός προβλέψεων η αύξηση των συνδρομητών
- Resolute Hellas: Ολοκλήρωση της συγχώνευσης με απορρόφηση της REM Διαχείριση Ακινήτων
- SECURITY SERVICES UNLIMITED: Ασφάλεια χωρίς όρια
- Στασινός: Νέο αναπτυξιακό “άλμα” με επένδυση στην ανθεκτικότητα απέναντι στην κλιματική κρίση
- Νέα προγράμματα τύπου «Εξοικονομώ - Ποιοι μπορούν να επωφεληθούν
- Ζεϊμπέκ (ΝΕ.ΑΡ.) για κυβερνητική ολιγωρία για ευλογιά προβάτων σε Ξάνθη & ΑΜΘ
- Βαρδινογιάννειο Ίδρυμα: Δωρεά 180 ηλεκτροκίνητων κλινών στο Νοσοκομείο Κορίνθου
- Νέο παραπλανητικό μήνυμα για δήθεν επιδότηση επιστροφής φόρου από την ΑΑΔΕ-Τι πρέπει να γνωρίζετε
- Αμερικανικές εκλογές: Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις ρίχνουν το δολάριο