ΕΟΤ: Υποστηρίζει 5 διεθνείς διοργανώσεις αθλητικού τουρισμού

06:46 21/9/2022 - Πηγή: Emea.gr

Πέντε, υψηλού επιπέδου, διεθνείς διοργανώσεις αθλητικού τουρισμού θα πραγματοποιηθούν τις προσεχείς ημέρες σε Σαντορίνη, Κέρκυρα, Ναύπακτο, Σίφνο και Μύκονο υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Ο ΕΟΤ υποστηρίζει σε σταθερή βάση πρωτοβουλίες που προωθούν τις ειδικές μορφές τουρισμού της Ελλάδας,

εμπλουτίζουν το ελληνικό τουριστικό προϊόν και ενδυναμώνουν τη διεθνή εικόνα της χώρας.

Ειδικότερα, από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται στην Σαντορίνη για 6η χρονιά το Santorini Experience, διοργάνωση που συνδυάζει την κολύμβηση και το τρέξιμο. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει τον ημιμαραθώνιο 21,1 χλμ. «Δαιδαλική Κόρη της Θήρας», που διασχίζει τις μαγευτικές περιοχές της Οίας, του Ημεροβιγλίου και των Φηρών, καθώς και τη μοναδική κολυμβητική διαδρομή ανοιχτής θάλασσας 1,5 μ. από το ηφαίστειο έως το παλιό λιμάνι των Φηρών.

Όπως κάθε χρόνο, οι διοργανωτές θα δημιουργήσουν παράλληλα και ένα ντοκιμαντέρ με στόχο την προβολή της διοργάνωσης, αλλά και της Ελλάδας ως τόπου που προσφέρει υπηρεσίες αθλητικού τουρισμού υψηλών προδιαγραφών στη διάρκεια όλου του χρόνου.

Στις 24 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται στην πόλη της Κέρκυρας το Corfu Old Town Trail, ένα διεθνές δρομικό event, που αποτελεί την «έκδοση πόλης» του επιτυχημένου θεσμού «Corfu Mountain Trail».

Οι συμμετέχοντες αθλητές θα τρέξουν σε διαδρομές 7 χλμ. και 14 χλμ., αντίστοιχα, με αφετηρία και τερματισμό τη φημισμένη πλατεία Λιστόν, διασχίζοντας ενδιάμεσα την παλιά πόλη, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Σε 20 διαφορετικά σημεία των διαδρόμων αυτών έχουν οργανωθεί μικρές καλλιτεχνικές εκπλήξεις για τους αθλητές και τους θεατές, στις οποίες κεντρικό ρόλο θα έχει η τοπική παράδοση και τέχνη, ενώ πριν από τον αγώνα, οι αθλητές και οι συνοδοί τους θα ξεναγηθούν στα σημαντικότερα τοπόσημα της πόλης.

Εξάλλου, από τις 24 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί στην Ναύπακτο το Lepanto Formula Kite European Championships 2022, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Ναυπακτίας για τους εορτασμούς των 451 ετών από την ιστορική Ναυμαχία.

Η Formula Kite είναι ολυμπιακό αγώνισμα ιστιοπλοΐας υψηλών απαιτήσεων και αποτελεί την επιτομή του kiteboarding. Στη διοργάνωση αναμένεται να λάβουν μέρος περισσότεροι από 150 αθλητές από την Ελλάδα, ευρωπαϊκές χώρες, την Κίνα, τις ΗΠΑ, την Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, την Βραζιλία, την Ιαπωνία, την Νέα Ζηλανδία, την Μαλαισία, τον Καναδά, την Αυστραλία κ.ά.

Επίσης, την 1η Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Σίφνο ο 2ος Διεθνής Αγώνας Σφαιροβολίας (Sifnos Street Shot Put Meeting), που διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων. Ο αγώνας θα γίνει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εκτός σταδίου και σε αυτόν θα λάβουν μέρος αθλητές από την Ελλάδα, την Ουκρανία, την Τσεχία, το Ισραήλ και την Σερβία, ενώ οι αγωνιστικές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν αγώνες ρίψεων για όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

Παράλληλα, στο περιθώριο του αγώνα, οι αθλητές θα περιηγηθούν στα κύρια σημεία ενδιαφέροντος της Σίφνου, θα γνωρίσουν την παραδοσιακή αγγειοπλαστική και γαστρονομία της και θα επισκεφθούν σχολεία του νησιού για να μιλήσουν για τα οφέλη της άθλησης.

Τέλος, το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Μύκονο το 1ο Mykonos Running Festival, που περιλαμβάνει Ημιμαραθώνιο Δρόμο (Mykonos Gold), καθώς και Δρόμους Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10 χλμ. (Mykonos Run) και 2,5 χλμ. (Mykonos Family Run).

Η τελετή έναρξης έχει οριστεί για τις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα γίνουν ακόμα αθλητικές-ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για παιδιά (kids’ athletics), συναυλία, beach party, φεστιβάλ τοπικών προϊόντων (Mykonos Food Festival) και Business Forum για τουριστικές, ξενοδοχειακές, αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρείες.

Κεντρικός στόχος των διοργανωτών είναι να καταγραφεί η διοργάνωση ως αθλητικό, κοινωνικό, τουριστικό και επιχειρηματικό γεγονός, πλήρως αξιοποιήσιμο για την αθλητική και κοινωνική προβολή του νησιού και της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα