ΕΕΤ: Συμμετέχει στην «European Money Week» για 10η χρονιά

10:19 28/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) θα συμμετάσχει για δέκατη χρονιά στο θεσμό της «European Money Week» της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας και στον θεσμό της «Global Money Week» του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Ο Εθνικός Διαγωνισμός για το Χρήμα, αποτελεί το πρώτο σκέλος της κοινής πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας και των μελών της για τον Χρηματοπιστωτικό Εγγραμματισμό των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων ηλικίας 13-15 χρονών.

Στο πλαίσιο αυτό ολοκληρώθηκε με

επιτυχία ο Έβδομος Εθνικός Διαγωνισμός Γνώσεων για το Χρήμα «European Money Quiz». Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε, διαδικτυακά. Συμμετείχαν 190 ομάδες τάξεων από 82 σχολεία (44 Γυμνάσια και 38 Λύκεια) δημόσια και ιδιωτικά, και συνολικά 1.508 μαθητές από τους νομούς: Αρκαδίας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Δράμας, Δωδεκανήσου, Ηλείας, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κοζάνης, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Λασιθίου, Λέσβου, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Πρεβέζης, Σερρών, Φθιώτιδας και Χανίων.

Νικήτρια αναδείχθηκε η Τάξη Α4 του Λυκείου Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα - Λιναρδάτου του νομού Αττικής. Ακολουθούν με σειρά κατάταξης στη δεύτερη θέση η Τάξη Α2 του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου - Παγκύπριο του νομού Μαγνησίας και στην τρίτη θέση η Τάξη Γ3 του 2ου Γυμνασίου Νεάπολης του νομού Θεσσαλονίκης. Η νικήτρια τάξη θα εκπροσωπήσει, με δύο μαθητές, το σχολείο της και την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 18 και 19 Απριλίου 2024.

Οι τάξεις που κατέκτησαν τις τρεις πρώτες θέσεις θα λάβουν ως συμβολικό δώρο από έναν σταθερό ηλεκτρονικό υπολογιστή για το σχολείο τους και τιμητικές πλακέτες.

Ο χρηματοπιστωτικός εγγραμματισμός αποτελεί προτεραιότητά της ΕΕΤ. Μέσω της πρωτοβουλίας αυτής η ΕΕΤ προσπαθεί να καταστήσει τη χρηματοπιστωτική εκπαίδευση εφικτή ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Προς το σκοπό αυτό η ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα της ΕΕΤ για το European Money Quiz θα παραμείνει ενεργή καθ' όλη τη διάρκεια του έτους έτσι ώστε τα παιχνίδια γνώσεων για το Χρήμα και το ψηφιακό βιβλίο «Πρώτα Χρηματοοικονομικά Βήματα» να είναι προσβάσιμα σε όλους: μαθητές, καθηγητές και γονείς.

Πρώτοι οι Έλληνες μαθητές στο περυσινό διαγωνισμό

Υπενθυμίζεται ότι οι Έλληνες μαθητές το 2023 αναδείχθηκαν πρώτοι στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Γνώσεων για το χρήμα (European Money Quiz 2023) μεταξύ μαθητών από 28 ευρωπαϊκές χώρες. Μαθητές από την Α΄ Λυκείου του 4ου Γενικού Λυκείου Λάρισας κατέκτησαν την πρώτη θέση, γιατί απάντησαν πρώτοι με ταχύτητα και απόλυτη ευστοχία στο κουίζ χρηματοοικονομικών γνώσεων.

Κατά τη διαγωνιστική διαδικασία οι μαθητές ρωτήθηκαν για τις γνώσεις τους στη διαχείριση των οικονομικών με έμφαση στον μακροπρόθεσμο προγραμματισμό, την αποταμίευση, τα ψηφιακά νομίσματα, την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και την πρόληψη από διαδικτυακές απάτες. Όλες οι ερωτήσεις είχαν συνταχθεί σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του ΟΟΣΑ/INFE για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό έφηβων και νέων.

Keywords
Αναζητήσεις
eet-symmetechei-stin-european-money-week-gia-10i-chronia.htm
Τυχαία Θέματα