Απειλή για τον ελβετικό αθλητισμό η υπόθεση Credit Suisse

10:17 23/3/2023 - Πηγή: Emea.gr

Από το ποδόσφαιρο και το τένις, μέχρι την ιππασία, η υπόθεση της Credit Suisse αποτελεί σοβαρή απειλή για τον κόσμο του ελβετικού αθλητισμού, του οποίου η τράπεζα ήταν ένας από τους πιο γενναιόδωρους χορηγούς.

Η τράπεζα Credit Suisse, που βρίσκεται στην διαδικασία εξαγοράς από την… αντίπαλο και «συμπατριώτισσα» της, UBS, προκειμένου

να αποφύγει την κατάρρευση, διατηρεί άμεση σχέση σε πολλά επίπεδα του ελβετικού αθλητιμού, υποστηρίζοντας την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, το επίσημο ελβετικό πρωτάθλημα σχολικού ποδοσφαίρου, αγώνες ιππασίας, καθώς επίσης, τον Ελβετός θρύλο του τένις, Ρότζερ Φέντερερ και τον ο ισπανό αστέρα του γκολφ, Σέρχιο Γκαρσία.

Η τράπεζα, υποστηρίζει επίσης το Swiss Sports Aid Foundation, που στηρίζει τους νεαρούς ελπιδοφόρους αθλητές στον δρόμο τους προς την παγκόσμια κορυφή και έχει αποκτήσει τα δικαιώματα για το όνομα του μελλοντικού μεγάλου σταδίου στην Ζυρίχη.

«Οι χορηγικές μας δραστηριότητες αντικατοπτρίζουν το πάθος μας για την αριστεία, την βιωσιμότητα και την συνεργασία», αναφέρουν στελέχη της Credit Suisse, ενώ σύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα «Neue Zürcher Zeitung», η τράπεζα ήταν πάντα «ένας αξιόπιστος συνεργάτης για τον αθλητισμό».

«Προς το παρόν, θα συνεχίσουμε με τις αντίστοιχες δεσμεύσεις μας χωρίς αλλαγές», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της Credit Suisse, την ώρα που η UBS, της οποίας οι χορηγικές δραστηριότητες επικεντρώνονται στη Formula 1, τον κλασσικό αθλητισμό και το χόκεϊ επί πάγου, μπορεί να θέλει να αφήσει κάποια αθλήματα στα… αποδυτήρια.

Η Credit Suisse, είναι ο κύριος χορηγός της Ελβετικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ASF) από το 1993. Το συμβόλαιο έχει διάρκεια έως τις 30 Ιουνίου 2024 και ανέρχεται, σύμφωνα με την εφημερίδα Blick, σε περίπου πέντε εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (σ.σ. περίπου το ίδιο ποσό σε ευρώ) ετησίως.

Το λογότυπο της τράπεζας, θα συνεχίσει να εμφανίζεται στον ιματισμό των παικτών της Εθνικής Ελβετίας, τουλάχιστον όσο υπάρχει η μάρκα Credit Suisse, δήλωσε την Δευτέρα ο εκπρόσωπος της ASF, Αντριαν Αρνολντ.

«Είχαμε καλές συζητήσεις με τις επαφές μας στην Credit Suisse, οι οποίες μας διαβεβαίωσαν ότι οι υπάρχουσες συμβάσεις θα τηρηθούν», δήλωσε σχετικά.

Η τράπεζα είναι επίσης ο κύριος χορηγός της προσπάθειας της Ελβετίας να φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Γυναικών του 2025. Η χώρα υποδοχής θα οριστεί στις 4 Απριλίου, λιγότερο από ένα μήνα μετά την καταστροφή της Credit Suisse.

Η δεύτερη ελβετική τράπεζα, είναι επίσης ο πρώτος χορηγός του ελβετικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, που ονομάζεται Credit Suisse Super League, το οποίο περιλαμβάνει 10 συλλόγους, όπως οι Γκρασχόπερς, η Ζυρίχη και η Βασιλεία. Σύμφωνα με το Blick, το συμβόλαιο ισχύει μέχρι το 2025 και για περίπου οκτώ εκατομμύρια φράγκα ανά σεζόν, ενώ… επιτρέπει στην τράπεζα να έχει το όνομά της στις φανέλες των παικτών.

Ο Ρότζερ Φέντερερ αποσύρθηκε από το τένις τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά ο μεγαλύτερος αθλητικός αστέρας της Ελβετίας, παραμένει ο πρεσβευτής της Credit Suisse.

«Ανυπομονούμε να περάσουμε τα επόμενα χρόνια μαζί», διαβεβαίωσε η τράπεζα τον περασμένο Ιανουάριο.

Ωστόσο, ο διάσημος Ελβετός, δεν θα είχε πρόβλημα να χάσει την συνεργασία του με την εν λόγω τράπεζα, καθώς -μεταξύ άλλων- διατηρεί συνεργασία με πολλούς άλλους χορηγούς, όπως η Rolex, η Lindt και η Mercedes-Benz.

Η Credit Suisse, χορηγεί επίσης το Laver Cup, μία διοργάνωση τένις, που καθιέρωσε ο Φέντερερ, ο οποίος φέρνει τους έξι καλύτερους άνδρες Ευρωπαίους παίκτες εναντίον μιας ομάδας από τον υπόλοιπο κόσμο, σε ετήσια βάση.

Όσον αφορά στο γκολφ, η Credit Suisse έχει δεσμευτεί στο Omega European Masters στο Crans-Montana από το 1984 και πλέον έχει ως «συνεργάτη» έναν από τους καλύτερους παίκτες του γκολφ στον κόσμο, τον Ισπανό, Σέρχιο Γκαρσία.

«Ήταν ο δεύτερος χορηγός μας μετά την Omega. Το συμβόλαιο που μας έδενε με την Credit Suisse εξακολουθεί να ισχύει, καλύπτει μέχρι το τουρνουά του 2024 και επομένως η διοργάνωση μας δεν κινδυνεύει», διαβεβαίωσε ο διευθυντής του τουρνουά, Ιβ Μιτάζ και πρόσθεσε: «Ετσι συμβαίνει στον αθλητισμό. Αλλοι χορηγοί έρχονται κι άλλοι φεύγουν».

Η Credit Suisse έχει επίσης δεσμευτεί για τα ιππικά αθλήματα εδώ και χρόνια, ως κύριος χορηγός της Διεθνούς Έκθεσης Ιππασίας της Γενεύης, μιας από τις πιο σημαντικές πίστες εσωτερικού χώρου, και για το White Turf του Σεντ Μόριτζ, θεαματικών αγώνων στην παγωμένη λίμνη της ελβετικής πόλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα