Άνοιξε χθες η αυλαία της Beyond 2025
Άνοιξαν χθες οι πόρτες της διεθνούς έκθεσης ψηφιακής τεχνολογίας και καινοτομίας, Beyond 2025, η οποία διεξάγεται φέτος για πρώτη φορά στην Αθήνα, στο Metropolitan Exhibition Centre και θα διαρκέσει έως τις 6 Απριλίου. Πρόκειται για την κορυφαία συνάντηση των πιο λαμπρών μυαλών και των πιο καινοτόμων τεχνολογιών, καθώς φέτος συμμετέχουν στην έκθεση πάνω από 300
Μάλιστα, το Startupper συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στην έκθεση με το δικό του περίπτερο, το οποίο μεταξύ άλλων επισκέφθηκαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Σταύρος Καλαφάτης και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, Τάσος Γαϊτάνης.
Η έκθεση διοργανώνεται από τη ΔΕΘ – HELEXPO, τη Be-Best και τους Industry Disruptors Game Changers (IDGC) με συνδιοργανωτές το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το Υπουργείο Ανάπτυξης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Περιφέρειας Αττικής. Υποστηρικτές της Beyond είναι οι ΟΔΑΠ, ΣΕΠΕ, ΣΕΤΠΕ, ΣΕΚΕΕ και ΗΕΤΙΑ.
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της Beyond 2025 ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Απόστολος Τζιτζικώστας, δήλωσε ότι στήριξε την έκθεση που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, με όλες του τις δυνάμεις καθώς είναι μια έκθεση πολύ επίκαιρη για την καινοτομία και ειδικά φέτος για το AI, για την Τεχνητή Νοημοσύνη, η οποία πια βρίσκεται για τα καλά στις ζωές μας.
«Ως Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήδη επεξεργαζόμαστε ένα σχέδιο για την τεχνητή νοημοσύνη που θα εφαρμοστεί πανευρωπαϊκά, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα έχει μόνο θετικά και για την οικονομία, αλλά και για τις κοινωνίες των 27 κρατών μελών. Είναι πολύ σημαντικό να μπουν από τώρα οι κανόνες, έτσι ώστε η τεχνητή νοημοσύνη να αναπτυχθεί και να μπορέσουμε ακόμη και σε θέματα του χαρτοφυλακίου που διαχειρίζομαι, όπως είναι τα αυτοκίνητα, οι μεταφορές, αλλά και οι υποδομές, να γίνουν ακόμη πιο αποδοτικά και ακόμη πιο έξυπνα προς όφελος και των μεταφορών συνολικά, αλλά και τελικά των ίδιων των πολιτών», ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε ότι φέτος έχουν αυξηθεί σημαντικά και οι εκθέτες και τα εκθέματα.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΘ – HELEXPO, Αναστάσιος Τζήκας, ανέφερε ότι «είναι πάρα πολύ σημαντικό που η Beyond φέτος διοργανώνεται στην Αθήνα. Είναι σημαντικό γιατί όλοι μας είτε έχουμε γεννηθεί είτε στην Αθήνα, είτε στην περιφέρεια, είτε στη Θεσσαλονίκη, βλέπουμε έναν μικρό ανταγωνισμό. Δεν υπάρχει λοιπόν αυτός ο ανταγωνισμός. Εγώ δεσμεύομαι εκ μέρους της διοίκησης της ΔΕΘ – HELEXPO ότι ήρθαμε για να μείνουμε, αλλά συγχρόνως να έχουμε και τη Θεσσαλονίκη στο κάδρο με έναν τρόπο που θα σας τον ανακοινώσουμε το επόμενο διάστημα. Δηλαδή την τεχνολογία η Ελλάδα του σήμερα θα την τιμάει δύο φορές τον χρόνο μια στη Θεσσαλονίκη και μία στην Αθήνα».
Με τη σειρά του ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, είπε ότι: «Μια κουβέντα για να λήξουμε το debate Αθήνα- Θεσσαλονίκη, Εάν ξεζουμάρουμε λιγάκι και φτάσουμε μέχρι το εργοστάσιο του κ. Πούα στην Ταΐβάν η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη δεν υπάρχουν, υπάρχει μια κουκίδα και αυτή είναι η Ελλάδα. Και για να φαίνεται πιο διακριτά από την Ταΐβάν πρέπει να βοηθήσουμε η Ελλάδα να ακτινοβολήσει και πάλι. Και είναι αυτό το οποίο γίνεται σήμερα εδώ στην Beyond. Έλεγε νωρίτερα πολύ σωστά ο Επίτροπος ότι η Ευρώπη έχει πάρει μια τεράστια πρωτοβουλία για πολύ εξειδικευμένα θέματα όπως η αυτόνομη οδήγηση. Η Ελλάδα μπορεί πραγματικά να πετύχει γιατί διαθέτουμε νόμο από το 2015, με αφορμή το πιλοτικό στην πατρίδα μου στα Τρίκαλα για την αυτόνομη οδήγηση. Εμείς είμαστε οι Έλληνες που μπορούμε να δείξουμε το πως θα φύγουμε μπροστά, αρκεί να το θέλουμε».
Σημειώνουμε ότι χαιρετισμούς στα εγκαίνια απηύθυναν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Σταύρος Καλαφάτης, ο Managing Director της Be-Best, Ευάγγελος Χαραλάμπους, η Πρόεδρος του ΣΕΠΕ, Γιώτα Παπαρίδου, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, η εκπρόσωπος της Intracom Telecom, Ιωάννα Σαμπράκου, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος, ο εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Λάρισας, Αθανάσιος Δαμάκος, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Αθηναίων και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΑΕΜ Α.Ε, Λάζαρος Καραούλης, ο Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργιος Πιτσιλής, ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κεντρικής Μακεδονίας, Νικόλαος Τζόλλας, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Πάνας και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου.
Τα πάντα για την Τεχνητή ΝοημοσύνηΌπως είπαμε και παραπάνω φέτος συμμετέχουν περισσότερες από 300 εταιρείες, εκ των οποίων το 10% θα είναι από το εξωτερικό. Οι εταιρείες αυτές παρουσιάζουν εφαρμογές στους τομείς του τεχνολογικού εξοπλισμού, της ψηφιακής διακυβέρνησης, της κυβερνοασφάλειας, της Τεχνητής Νοημοσύνης, των τηλεπικοινωνιών, της ενέργειας, της μεταποίησης και του έξυπνου επιχειρείν.
Έχοντας ως κεντρική θεματική το «ΑΙ Reality Bites», η φετινή Beyond επικεντρώνεται στο πως η Τεχνητή Νοημοσύνη επηρεάζει διάφορους κλάδους της οικονομίας. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία μεταξύ άλλων να παρακολουθήσουν τα εξής:
Πώς η AI θα επηρεάσει το κομμάτι της διατροφής και της αγροτοδιατροφήςΠώς επηρεάζει η AI το κομμάτι της κλιματικής αλλαγής. Ποιες είναι οι προκλήσεις, ποιες είναι οι λύσειςΠώς θα επηρεάσει η AI τη βιομηχανία και το κομμάτι της αυτοματοποίησηςΗ κρυμμένη υπεραξία της AI στον πολιτισμό, στην οποία κανείς δεν έχει εστιάσει μέχρι στιγμής.Πώς η ΑΙ επηρεάζει τον κλάδο του fintech, των πληρωμών, της υγείας και της άμυνας.Την ίδια ώρα, σε επίπεδο περιεχομένου στο πλαίσιο της έκθεσης, θα παρουσιαστούν στοιχεία πρωτογενών ερευνών, με σκοπό να φέρουν ένα προβληματισμό και να συμβάλουν στον ευρύτερο διάλογο γύρω από την AI.
Ένα χωριό για Startups
Οι διοργανωτές της φετινής Beyond ήθελαν οι Startups να πρωταγωνιστούν, γι’ αυτό και δημιούργησαν ένα χωρίο αποκλειστικά για αυτές. Ο λόγος για το Beyond Tomorrow Startup Village, το οποίο φιλοδοξεί να γίνει το απόλυτο σημείο συνάντησης για νεοφυείς επιχειρήσεις, επενδυτές και decision-makers, δημιουργώντας έναν χώρο δικτύωσης, έμπνευσης και εξέλιξης.
Πηγή:Startupper.gr
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Σάκκαρη: Μισούσα κάθε λεπτό στο Παρίσι, χάθηκε ένα όνειρο εξαιτίας της σχέσης μου
- Νέο υπόγειο πάρκινγκ 360 θέσεων-ποια περιοχή της Αθήνας θα "ανασάνει"
- Άγκυρα: Η επιβολή του βασικού δασμού του 10% ευνοεί τις τουρκικές εξαγωγές
- Χορήγηση δανείων και το 2025 από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων - Ποιους αφορά
- Παπασταύρου: Ψήφος εμπιστοσύνης από τη Chevron στην Ελλάδα
- Σύλληψη Ιμάμογλου: Σήμερα στην Άγκυρα ο Χάρης Δούκας
- Μυτιλήνη: Άνοιξη με άγριες ορχιδέες στη σκιά απολιθωμένων κορμών ηλικίας 20 εκατομμυρίων ετών
- Στους 3.354 οι νεκροί από τον σεισμό στη Μιανμάρ – Περιορισμοί στη βοήθεια καταγγέλλει ο ΟΗΕ
- «Καλάθι του Πάσχα»: Σε ισχύ από τις 9 Απριλίου – Τι περιλαμβάνει
- Θανατηφόρο τροχαίο στη Χαλκιδική: Νεκρός 33χρονος, τραυματίας αστυνομικός
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Emea.gr
- «Καλάθι του Πάσχα»: Σε ισχύ από τις 9 Απριλίου – Τι περιλαμβάνει
- Xρίστος Δήμας: «Πρέπει να αφήσουμε στις επόμενες γενιές μία καλύτερη χώρα»
- Φοροελαφρύνσεις: Η ημερομηνία «κλειδί» και ποιοι θα ωφεληθούν
- Άνοιξε χθες η αυλαία της Beyond 2025
- Συνεχίζονται οι επενδύσεις του Ομίλου Quest – Επανασυστήνεται το iStorm Κολωνακίου
- Εκπνέει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τα Ωνάσεια, Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία
- 10o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Ποιο θα είναι το μέλλον της ελληνικής ναυτιλίας;
- Κ. Τσιάρας: Οι τρεις άξονες των κινήσεων της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των δασμών Τραμπ
- Τελευταία Νέα Emea.gr
- Άνοιξε χθες η αυλαία της Beyond 2025
- Συνεχίζονται οι επενδύσεις του Ομίλου Quest – Επανασυστήνεται το iStorm Κολωνακίου
- Εκπνέει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τα Ωνάσεια, Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία
- Xρίστος Δήμας: «Πρέπει να αφήσουμε στις επόμενες γενιές μία καλύτερη χώρα»
- 10o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Ποιο θα είναι το μέλλον της ελληνικής ναυτιλίας;
- Κ. Τσιάρας: Οι τρεις άξονες των κινήσεων της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των δασμών Τραμπ
- «Καλάθι του Πάσχα»: Σε ισχύ από τις 9 Απριλίου – Τι περιλαμβάνει
- Φοροελαφρύνσεις: Η ημερομηνία «κλειδί» και ποιοι θα ωφεληθούν
- Σοκ με τροχαίο στη Χαλκιδική – Παράσυρση με έναν νεκρό και μία τραυματία αστυνομικό
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Μ. Συρεγγέλα: Η αγάπη για το περιβάλλον δεν γνωρίζει κόμματα, δεν έχει ιδεολογίες, δεν έχει σύνορα
- Τσιάρας: Τρεις άξονες για την προστασία των ελληνικών αγροτικών εξαγωγών από τους δασμούς Τραμπ
- Business Monitor: Oι καινοτόμες θεραπείες που σώζουν ζωές και οι επενδύσεις στον χώρο της Υγείας
- Milliyet κατά Τσίπρα: Κάνει λόμπι κατά της Τουρκίας
- Aσφαλιστικό: Ποιες αλλαγές έρχονται για τους πολίτες μετά τον Ιούνιο
- Άγκυρα: Η επιβολή του βασικού δασμού του 10% ευνοεί τις τουρκικές εξαγωγές
- Guardian: Το στοίχημα Τραμπ για τους δασμούς αποτελεί το Brexit των ΗΠΑ
- Ελληνική μελέτη: Η ρύπανση γερνάει και προκαλεί αθηρωμάτωση
- Νέο υπόγειο πάρκινγκ 360 θέσεων-ποια περιοχή της Αθήνας θα "ανασάνει"
- Τουρκία - ΗΠΑ: Η επιβολή του βασικού δασμού του 10% ευνοεί τις τουρκικές εξαγωγές, δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Τζεβντέτ Γιλμάζ



