Rivian: Το αντίπαλο δέος της Tesla κάνει «άνοιγμα» στη Σερβία

15:04 23/9/2022 - Πηγή: Emea.gr

Άνοιγμα στη Σερβία πραγματοποιεί η αμερικανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων, Rivian. Σύμφωνα με τη Σέρβα πρωθυπουργό, Ana Brnabic, η εταιρεία πρόκειται να ανοίξει ένα κέντρο έρευνας και ανάπτυξης (R&D) στη χώρα.

«Μία από τις πιο προοδευτικές και καινοτόμες εταιρείες στον κόσμο, η Rivian με έδρα τις ΗΠΑ,

ανακοίνωσε σήμερα ότι ανοίγει ένα κέντρο Ε&Α στο Βελιγράδι», ανέφερε χαρακτηριστικά η Brnabic σε ανάρτησή της στο Twitter.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σερβικών ΜΜΕ, οι δραστηρίοτητες της Rivian στη Σερβία αναμένεται να πραγματοποιηθούν μέσω τη τοπικής θυγατρικής της Rivian SE Europe. Χάρη στη νέα επένδυση της αμερικανικής εταιρείας, αναμένεται να ανοίξουν 200 θέσεις εργασίας στη χώρα.

Η Rivian SE Europe μετρά λίγους μήνες λειτουργίας, καθώς ιδρύθηκε τον Ιούλιο. Το κεφάλαιό της ανήκει εξ ολοκλήρου στην ολλανδική Rivian Europe. Σύμφωνα με τα στοιχεία από το μητρώο επιχειρήσεων της Σερβίας, ο διευθύνων σύμβουλος της Rivian, Robert Scaringe, είναι εγγεγραμμένος μεταξύ των διευθυντών της θυγατρικής.

Μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά οχήματα που παράγει η Rivian είναι μεταξύ άλλων το ηλεκτρικό φορτηγό R1T, το ηλεκτρικό σπορ όχημα (SUV) R1S, καθώς και ένα ηλεκτρικό φορτηγό παράδοσης στο πλαίσιο της συνεργασίας τη με την Amazon.

Keywords
Τυχαία Θέματα