Alpha Bank: «Πήγε ταμείο» στη Ρουμανία με πρωτοπόρες λύσεις POS

14:40 2/11/2022 - Πηγή: Emea.gr

Η Alpha Bank διαχρονικά πρωτοστατεί στην καινοτομία στον τραπεζικό κλάδο, εισάγοντας ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες για επιχειρήσεις και ιδιώτες, που στόχο έχουν να απλοποιήσουν και να μετασχηματίσουν καθημερινές διαδικασίες, όπως οι πληρωμές.

Στρατηγικός στόχος, δε, του Ομίλου -στην κατεύθυνση της υποστήριξης της μετάβασης στην Ψηφιακή Οικονομία- αποτελεί η προώθηση μίας κουλτούρας πληρωμών χωρίς μετρητά (cashless payments).

Με παρουσία σε 5 χώρες -Ελλάδα, Κύπρο,

Ρουμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Λουξεμβούργο- ο Όμιλος Alpha Bank, μέσα από τις θυγατρικές του, έχει αναπτύξει υψηλή τεχνογνωσία, προσφέροντας καινοτόμες λύσεις και υπηρεσίες που δημιουργούν προστιθέμενη αξία για τις εκάστοτε αγορές. Η δραστηριότητα του Ομίλου στη Ρουμανία αποτελεί ένα τέτοιο απτό παράδειγμα.

Πώς το Alpha PhonePOS «κατέκτησε» τη ρουμανική αγορά

Η Ρουμανία, η 13η μεγαλύτερη οικονομία στην Ε.Ε., ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή αγορά όπου ο Όμιλος, μέσω της θυγατρικής του, Alpha Bank Romania, εισήγαγε πριν δύο χρόνια μία πραγματικά καινοτόμα Tap-to-Phone λύση, το Alpha PhonePOS. Σημειώνεται ότι η Alpha Bank είναι η πρώτη τράπεζα που προσέφερε μια τέτοια λύση στη ρουμανική αγορά και μία από τις πρώτες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πρόκειται για την πρώτη εφαρμογή στη ρουμανική αγορά που επέτρεψε τη μετατροπή ενός κινητού τηλεφώνου σε τερματικό αποδοχής καρτών, δίνοντας στους εμπόρους τη δυνατότητα να αποδέχονται ανέπαφες πληρωμές, δίχως να είναι απαραίτητο να επενδύσουν σε επιπλέον εξοπλισμό. Η λύση αναπτύχθηκε από κοινού με την Provision και τη Romcard, και υποστηρίζεται από τις VISA και Mastercard, ενώ είναι συμβατή με Android κινητές συσκευές που υποστηρίζουν την τεχνολογία NFC.

Από το «λανσάρισμά» του τον Οκτώβριο του 2020, μέχρι σήμερα, το Alpha PhonePOS έχει τύχει ευρείας αποδοχής από τις ρουμανικές επιχειρήσεις και την αγορά, κατακτώντας σειρά βραβείων, με πιο πρόσφατη τη βράβευσή του από τη VISA στις 13 Οκτωβρίου 2022, ως κορυφαίας Tap-to-Phone λύσης στη χώρα, αλλά και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, βάσει εμπορικών επιδόσεων.

Παράλληλα, την εφαρμογή έχουν υιοθετήσει μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και εταιρείες στη Ρουμανία, όπως η Mobexpert, η Cargus ή η Depanero, μέλη του Ομίλου eMag (του μεγαλύτερου online retailer στη χώρα). Ο τελευταίος, μάλιστα, το 2019 συνεργάστηκε με την Alpha Bank Romania και την PayU εισάγοντας -για πρώτη φορά στην Ευρώπη- την καινοτόμο υπηρεσία Instant Money Back, που δίνει στους πελάτες της eMag τη δυνατότητα πλήρους επιστροφής χρημάτων στον λογαριασμό τους σε 30 λεπτά, το μέγιστο. Η επιτυχία του Instant Money Back, οδήγησε το 2021 στην επέκταση της υπηρεσίας για τους πελάτες της eMag και στην Ουγγαρία.

Η δυναμική που έχει αναπτύξει ο Όμιλος στη Ρουμανία, επιβεβαιώνεται και από την πρόσφατη έναρξη της συνεργασίας της Alpha Bank Romania με τον κρατικό σιδηροδρομικό φορέα της χώρας CFR Calatori, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του τελευταίου. Επιπρόσθετα, η Alpha Bank Romania ήδη συνεργάζεται και με το Εθνικό Μουσείο Peles, ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα στη χώρα, συνεισφέροντας στην ψηφιοποίησή του μέσω της χρήσης φυσικών και online τερματικών POS του Ομίλου.

Alpha Bank Romania: Η πρώτη διεθνής Τράπεζα στη Ρουμανία

Ως η πρώτη διεθνής Τράπεζα που εισήλθε στη ρουμανική αγορά, η Alpha Bank Romania μετρά περισσότερα από 25 συνεχή έτη παρουσίας στην αγορά, προσφέροντας ένα ευρύ και διαφοροποιημένο φάσμα χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών για ιδιώτες, μεγάλες και μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Σήμερα, η θυγατρική αριθμεί περισσότερα από 130 καταστήματα και σημεία εξυπηρέτησης πελατών, με παρουσία σε όλα τα μεγάλα οικονομικά κέντρα της χώρας, καλύπτοντας γεωγραφικά όλη τη ρουμανική αγορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα