Παστίτσιο!

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
τριμμένη φέτα
1/2 κιλό κιμά
2 μικρά κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο λάδι
1/2 φλ. χυμό ντομάτας
λίγη ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι

Υλικά για την μπεσαμέλ
250 γρ. Βιτάμ
12 κοφτές κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 λίτρο γάλα φρέσκο
αλάτι
πιπέρι
τριμμένη φέτα

Εκτέλεση
Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν λίγο

(το μισό από τον χρόνο που χρειάζονται για να είναι έτοιμα). Μόλις βράσουν τοποθετούμε την μισή ποσότητα στον πάτο του ταψιού.
Κατόπιν ετοιμάζουμε τον κιμά, βάζουμε λίγο λάδι στον πάτο της κατσαρόλας. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα μέχρι να χρυσίσουν. Ρίχνουμε και τον κιμά να τσιγαριστεί. Έπειτα την σάλτσα, τον μαϊντανό, την ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε και ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε να βράσει ώσπου να ρουφήξει όλο το νερό.
Μόλις ετοιμαστεί ο κιμάς τον ρίχνουμε πάνω από τα μακαρόνια στο ταψί, αφού έχουμε ρίξει στα μακαρόνια λίγη τριμμένη φέτα. Πάνω από τον κιμά ρίχνουμε και τα υπόλοιπα μακαρόνια και βάζουμε και εκεί λίγη τριμμένη φέτα.

Για την μπεσαμέλ... Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το Βιτάμ. Μόλις λιώσει το τραβάμε από τη φωτιά και ρίχνουμε όλο το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα. Το βάζουμε και πάλι στη φωτιά και ρίχνουμε το γάλα, ενώ ανακατεύουμε συνέχεια για να μην μας σβολιάσει. Τέλος, βάζουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ωσότου αρχίζει να πήζει. Μόλις πήξει αρκετά βάζουμε μέσα τριμμένη φέτα και την ρίχνουμε στο ταψί πάνω από τα μακαρόνια.
Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220 βαθμούς μέχρι να κοκκινίσει η μπεσαμέλ. Καλή σας όρεξη!

Keywords
Τυχαία Θέματα