Οι πλωτές πόλεις του μέλλοντος!

22:15 2/8/2012 - Πηγή: GoodByte

Με έναυσμα την καταπολέμηση του φαινομένου του θερμοκηπίου, της σταδιακής αύξησης της στάθμης της θάλασσας, του υπερπληθυσμού, της έλλειψης πόσιμου νερού, την ανάγκη για ανακύκλωση των σκουπιδιών και κατανάλωση λιγότερης ενέργειας, διάφοροι επιστήμονες και εφευρέτες σε όλο τον κόσμο σχεδίασαν τις “πλωτές πόλεις” του μέλλοντος!

Αν και ακόμα στη σφαίρα της φαντασίας, τα φαντασμαγορικά αυτά έργα αποτελούν εναλλακτικές λύσεις για τα μεγαλύτερα προβλήματα που απειλούν, τόσο τον πλανήτη μας, όσο και την ποιότητα της ζωής μας και μερικά από αυτά θα αποκτήσουν ζωή από το 2014!

The seascraper

(θαλασσοξύστης)
Το έργο αυτό είναι μια αυτάρκης κοινότητα σπιτιών, γραφείων και χώρων αναψυχής και σχεδιάστηκε με σκοπό την επιβράδυνση της αστικής εξάπλωσης. Η πλωτή αυτή πόλη θα έχει ενεργειακή ανεξαρτησία (τουρμπίνες και ηλιακοί συλλέκτες) και πόσιμο νερό (αφαλάτωση ομβρίων υδάτων).

Πλωτό κέντρο ανακύκλωσης
Ο Πλαστικός Πύργος Ψαριών σχεδιάστηκε με στόχο την συλλογή και ανακύκλωση των πλαστικών σκουπιδιών, που εξαπλώνονται στο ανατολικό τμήμα του Ειρηνικού Ωκεανού, μεταξύ Καλιφόρνιας και Χαβάης, και έχουν δύο φορές το μέγεθος του Τέξας! Ο Πλαστικός Πύργος Ψαριών θα συλλέγει και θα ανακυκλώνει τα πλαστικά σκουπίδια με έναν κυμαινόμενο κυκλικό φράχτη ακτίνας 2 μιλίων και θα τα μετατρέπει σε πλαστικά ιχθυοτροφικά δίχτυα. Το έργο αυτό είναι μικτής χρήσης, αφού μπορεί να φιλοξενήσει ανθρώπους στους εξωτικούς δακτυλίους που βρίσκονται πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

The Oceanscraper (Ο Ωκεανοξύστης)
Μια εναλλακτική λύση για τη “σκουπιδοπεριοχή” του Ειρηνικού είναι η δημιουργία θαλάσσιων πύργων, οι οποίοι θα συλλέγουν τα σκουπίδια στη βάση τους και θα τα ανακυκλώνουν στον πυρήνα τους, ενώ ταυτόχρονα θα φιλοξενούν αυτάρκεις ανθρώπινους οικισμούς στον τμήμα πάνω από το νερό!

Waterscraper
Το έργο αυτό σχεδιάστηκε ως μία σωληνοειδής υποβρύχια κατοικία ή εργαστηριακός χώρος, αποτελούμενη από τέτοια υλικά ώστε να αντέχει τη σύνθλιψη στο νερό. Ο θόλος του φιλτράρει το ηλιακό φως, ενώ στο εσωτερικό του θα φιλοξενεί εστιατόρια, πολυτελείς κατοικίες και ξενοδοχεία. Στο εξωτερικό του τμήμα θα έχει μαρίνα, παραλίες και ένα κέντρο καταδύσεων.

Water circles
Το έργο αυτό σχεδιάστηκε με σκοπό τη μετατροπή των εξεδρών άντλησης πετρελαίου σε μονάδες επεξεργασίας νερού, που μετατρέπουν το θαλασσινό νερό σε πόσιμο.

Η Ακρόπολη
Προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί το 2014 η “Ακρόπολη” θα είναι η πρώτη πλωτή πόλη στην Ευρώπη! Αποτελούμενη από 60 μονάδες πρόκειται να κατασκευαστεί στην ολλανδική πόλη Westland, κοντά στη Χάγη, και έχει ως στόχο την προστασία των ανθρώπων από τις πλημμύρες σε μια χώρα που βρίσκεται, σε μεγάλο βαθμό, κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Το Πράσινο Θαλάσσιο Αστέρι
Το 2014 αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή αυτού του εντυπωσιακού έργου στις Μαλβίδες, στον Ινδικό Ωκεανό. Το Greenstar θα είναι ένα πλωτό ξενοδοχείο και συνεδριακό κέντρο και σύμφωνα με τους αρχιτέκτονές του ένας φόρος τιμή

Keywords
Τυχαία Θέματα