Οδηγός αγοράς tablet, Συγκρίνουμε τα Apple iPad 2, BlackBerry PlayBook, Samsung Galaxy Tab 8.9 και HP TouchPad

Τέσσερα διαφορετικά λειτουργικά και τρεις διαφορετικές διαστάσεις οθόνης συνθέτουν το μεγαλύτερο συγκριτικό μεταξύ tablet που έγινε ποτέ! Αν δεν μπορείτε να αποφασίσετε ποιο tablet σας ταιριάζει περισσότερο, τότε αυτό είναι το συγκριτικό που περιμένατε!

Οι διαφορές ανάμεσα στα τέσσερα tablet που παρουσιάζονται στο βίντεο είναι χαοτικές. Τα τέσσερα διαφορετικά λειτουργικά, iOS,

Android 3.2, PlayBook OS 1.0 και WebOS, πάλεψαν για τη νίκη στην αγορά των tablets το 2011. Το webOS μας αποχαιρέτησε νωρίς, όταν η HP αποφάσισε να το μετατρέψει σε Open Source και να το παρατήσει. Από την άλλη, το Android 3.2 Honeycomb δεν κατάφερε να πείσει με την πολλές φορές κακή του απόδοση, ενώ το PlayBook OS στερήθηκε βασικών εφαρμογών και λειτουργιών. Κατά συνέπεια, είναι εύκολο να προβλέψει κανείς ότι το iOS ήταν το λειτουργικό της χρονιάς για τα tablets.

Αυτό πάντως αναμένεται να αλλάξει το 2012, καθώς πέραν την άφιξης του πολύ καλύτερου Android 4.0 Ice Cream Sandwich και του ανανεωμένου PlayBook OS 2.0 που σας παρουσιάσαμε προ ημερών, στο παιχνίδι θα μπει και το τέρας που λέγεται Microsoft. Τα Windows 8 είναι το desktop λειτουργικό που γίνεται optimized για tablets και μαζί με τα δύο προαναφερθέντα, θα προσπαθήσουν να εκθρονίσουν για πρώτη φορά τα iPad και iOS από την κορυφή της αγοράς.

Σε ότι αφορά τις διαστάσεις της οθόνης, η επιλογή έχει να κάνει με την χρήση για την οποία αγοράζετε κάποιο tablet. Αν ψάχνετε ένα συνδυασμό tablet και laptop, τότε οι 10 ίντσες είναι το κατάλληλο μέγεθος για εσάς. Το browsing είναι απολαυστικό και με την προσθήκη ενός ασύρματου πληκτρολογίου θα έχετε το τέλειο πακέτο.

Αν πάλι ψάχνετε για ένα ebook reader με multimedia δυνατότητες, οι 7 ίντσες θα σας βολέψουν όσο τίποτα άλλο. Το BlackBerry PlayBook με την IPS οθόνη του, μπορεί να μην είναι όσο ξεκούραστο θα ήταν ένα Amazon Kindle, αλλά προσφέρει τόσα πολλά έξτρα που αυτό θα το ξεχάσετε. Φυσικά ακόμα και σε αυτές τις ίντσες, το σερφάρισμα είναι εξαιρετικό, αλλά όπως και να’ χει εδώ ισχύει το the bigger, the better.

Για εμάς πάντως, ο μαγικός συνδυασμός είναι οι 8.9 ίντσες. Ίσως μάλιστα να πέφταμε ακόμα και στις 8, αλλά μέχρι σήμερα καμία εταιρεία δεν έχει παρουσιάσει κάποια συσκευή σε αυτό το ιντσάζ. Το Samsung Galaxy Tab που είχαμε στην κατοχή μας, παρά την κακή απόδοση του, μας έπεισε ότι η διαγώνιος της οθόνης του είναι τέτοια, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σχεδόν κάθε χρήση.

It’s up to you!

Keywords
Τυχαία Θέματα