Μερικά tips για καλύτερη αυτονομία στο iPhone 4S

Το πρόβλημα όλων των σημερινών κινητών τηλεφώνων δεν είναι άλλο από την αυτονομία τους. Εξαιρώντας το ενδεχόμενο κάποιος να έχει όλες τις λειτουργίες απενεργοποιημένες, το μέσο smartphone αντέχει 12-18 ώρες χρήσης. Το ίδιο ισχύει και για το κινητό της Apple, το iPhone 4S.

Ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι τρόποι ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε λίγη ώρα ακόμα θυσιάζοντας πολύ λίγο την λειτουργικότητα της συσκευής. Πάμε να τους δούμε.

Αρχικά απενεργοποιήστε το

3G! Δεν υπάρχει λόγος να έχετε 3G, μόνο και μόνο για να διαβάζετε email! Αυτό μπορεί να γίνει και με το αργό GPRS της προηγούμενης γενιάς! Ανοίξτε το 3G μόνο όταν θέλετε να surfάρετε στο internet ή να δείτε κάποιο βίντεο!

Τα location services είναι υπηρεσίες η οποίες διαμορφώνουν την λειτουργία τους με βάση την γεωγραφική μας θέση. Όμως για να υπολογίσουν το που βρισκόμαστε, χρησιμοποιούν το κύκλωμα GPS του κινητού, κάτι το οποίο κοστίζει αρκετά ενεργειακά. Υπάρχει μία σειρά από location service, τα οποία και μπορείτε να απενεργοποιήστε, αρκεί να μην τα χρειάζεστε! Για να τα βρείτε πρέπει να πάτε στις Ρυθμίσεις–>Υπηρεσίες Τοποθεσίας και να scrollάρετε προς τα κάτω, μέχρι να βρείτε την επιλογή Υπηρεσίες Συστήματος. Εκεί υπάρχει μία σειρά υπηρεσιών που μπορείτε να απενεργοποιήσετε με βάση, βέβαια, τις ανάγκες σας. Προσωπικά, τα έχω όλα απενεργοποιημένα εκτός από την αναζήτηση του κινητού και την βαθμονόμηση της πυξίδας. Ειδικά η ρύθμιση της ζώνης ώρας είναι μία πολύ ενεργοβόρα επιλογή, την οποία καλό θα ήταν να απενεργοποιήσετε εάν δεν ταξιδεύετε συχνά!

Αυτό που είναι πάντα ανοιχτό σε ένα smartphone δεν είναι άλλο από το Wi-Fi. Είναι ανοιχτό και καίει μπαταρία ακόμα και όταν είναι στην τσέπη μας. Δυστυχώς στο iPhone, δεν υπάρχει κάποιο ενδεικτικό λειτουργίας του Wi-fi όταν αυτό δεν είναι συνδεδεμένο σε κάποιο δίκτυο, οπότε δεν μπορούμε με μία ματιά να δούμε αν είναι ανοιχτό ή όχι. Για αυτό πρέπει να σας γίνει συνήθεια, κάθε φορά που βγαίνετε από το σπίτι ή το γραφείο να το απενεργοποιείτε!

Τέλος η λειτουργία των Push Notification ή της ώθηση ειδοποιήσεων είναι πραγματικά αχόρταγη. Εν, συντομία η λειτουργία της είναι να τσεκάρει πότε έχετε μία καινούρια ειδοποίηση και να σας..ειδοποιεί. Όμως αυτό απαιτεί να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με κάποιο σέρβερ ώστε να μην υπάρχει καθυστέρηση. Εάν λοιπόν τα e-mail, ή τα facebook notifications δεν είναι ζωτικής σημασίας για εσάς, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την ώθηση και να ρυθμίσετε το κινητό να λαμβάνει ειδοποιήσεις κάθε μισή ή μία ώρα ή ακόμα καλύτερα, όποτε εσείς ανοίξετε την εφαρμογή.

Αυτοί οι 4 τρόποι είναι αρκετοί για να βοηθήσετε το κινητό σας να αντέξει μερικές ακόμα ώρες μέσα στην ημέρα. Αν παρόλαυτά εσείς δεν θέλετε να θυσιάσετε την λειτουργικότητα του κινητού σας υπάρχουν και πιο ριζοσπαστικές λύσεις, όπως θήκες με ενσωματωμένη μπαταρία, σας αυτή της παρακάτω εικόνας. Απλά ξεχάστε το όμορφο design του iPhone σας…

Keywords
Τυχαία Θέματα