Ήγγικεν η ώρα, ω fan boys της Apple!

13:24 9/6/2013 - Πηγή: GoodByte

Goodbyte

Η ώρα έφτασε για το πρώτο από τα αρκετά events που αναμένεται να πραγματοποιήσει η Apple μέσα στους επόμενους 3 με 4 μήνες. Κάτι περισσότερο από μια μέρα απομένει, με τα βλέμματα όλων να στρέφονται προς την αίθουσα εκδηλώσεων στο San Francisco, όπου και θα λάβει μέρος το φετινό WWDC και θα μας αποκαλύψει μερικές από τις εκπλήξεις της εταιρίας από το Cupertino.

Το μεγάλο ερώτημα όλων και ίσως και η κρυφή επιθυμία των οπαδών της εταιρίας είναι αν θα δούμε

το επόμενο iPhone να παρουσιάζεται στην έκθεση, όπως μας συνήθιζε η Apple τον παλιό καλό καιρό! Για να πούμε την αλήθεια, οι πιθανότητες να γίνει κάτι τέτοιο είναι μάλλον απειροελάχιστες, ωστόσο αξίζει το να ελπίζουμε και μόνο σε ένα τέτοιο γεγονός.

Για να μιλήσουμε για τις “πιο σίγουρες” εκπλήξεις της Apple, αν επιτρέπεται κανείς να το κάνει αυτό, εκτός των όσων είπαμε για τα σχέδια της εταιρίας και του Jony Ive για το “flat” iOS 7, υπάρχουν και κάποιες μικρές λεπτομέρειες που θα ήθελαν βελτίωση στο λειτουργικό της Apple.

iCloud | Notifications |
Μάλλον ήρθε η ώρα το σύννεφο να μεγαλώσει, έχοντας την δυνατότητα να κάνει upload και τα video στο photo stream, ίσως μέχρι κάποιο μέγεθος που θα ορίζει ο χρήστης. Ακόμη περιμένουμε μεγαλύτερες ευκολίες για τους developers, έτσι ώστε να χρησιμοποιείται περισσότερο και από όλους με σκοπό για παράδειγμα να δημιουργεί save στα παιχνίδια μεταξύ των iOS συσκευών, ακόμα και σε αυτά που δεν παίζονται online. Επίσης, μια μεγάλη αλλαγή για το notification center θα ήταν εκτός από το να προστεθούν διακόπτες για την γρήγορη ενεργοποίηση του WiFi κτλ., θα μπορούσε να ήταν και ο συγχρονισμός των notifications ανάμεσα στις iOS συσκευές.

Developers |
Σίγουρα θα υπάρξει αναβάθμιση του Xcode και iTunes Connect για τους developers, καθώς και πληθώρα νέων πακέτων διευκολύνσεων, όπως το Live code previewing στο Xcode, με δυνατότητες ανάλογες του Android Studio tool της Google.

Messages |
Βελτιώσεις σε συγχρονισμό μηνυμάτων ανάμεσα στις iOS συσκευές και στο “μπούκωμα” που γίνεται κάποιες φορές μετά από έντονη εναλλαγή μεταξύ συσκευών. Για παράδειγμα μπορεί τα μηνύματα να μην φτάνουν σε μία συσκευή, ή κάποιος να έχει λάβει το μήνυμα και να το έχει διαβάσει, αλλά να μην έχει σταλεί η αντίστοιχη αναφορά.

Mac Pro | Logic | Final Cut Pro X |
Η Apple έχει χρόνια να αναβαθμίσει τα Mac Pro και τα αντίστοιχα προγράμματα για επαγγελματίες. Ίσως ήρθε η ώρα για μια τέτοια αλλαγή, ειδικά με τους νέους πανίσχυρους επεξεργαστές της Intel. Και βέβαια τα Macbook Pro και Air έχουν προτεραιότητα.

Maps |

Σίγουρα η Apple έχει πολύ δουλειά να κάνει εδώ και το ξέρουμε όλοι πολύ καλά. Ωστόσο προσθήκες που θα βελτιώσουν τη χρήση των Maps μέσα στο αυτοκίνητο για παράδειγμα, βελτιωμένο 3D Flyover και βελτιωμένη καθοδήγηση turn-by-turn, είναι ίσως κάποια από τα χαρακτηριστικά που θα κάνουν την εταιρία να κερδίσει πίσω κάποιους από τους χρήστες της.

iLife | iWork |
Αναμένεται να κυκλοφορήσει μαζί με το OS X και να φέρει πολλές νέες ιδέες, μιας και η Apple προσέλαβε τόσους πολλούς μηχανικούς το τελευταίο διάστημα. Όσο για τις mobile εκδόσεις τους, αναμένεται να κάνουν ένα όμορφο πάντρεμα με το νέο iOS 7 του Jony Ive.

Offline Siri |
Ο τίτλος τα λέει όλα. Πολύ ωραία η Siri, αν και σίγουρα χάνει πολύ μεγάλο μέρος των δυνατοτήτων της στη χώρα μας, κυρίως λόγο έλλειψης της ελληνικής διαλέκτου. Ωστόσο θα σας έχει ενοχλήσει κι εσάς το γεγονός πως δε μπορεί να κάνει τίποτα όταν δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Για παράδειγμα θα μπορούσε να πάρει κάποιον τηλέφωνο, να παίξει κάποιο μουσικό κομμάτι που έχετε στη βιβλιοθήκη σας, ή να προγραμματίσει κάποιο ξυπνητήρι-ειδοποίηση.

Μείνετε συντονισμένοι στο Goodbyte για να μάθετε πρώτοι τα νέα από το μεγάλο event της Apple!

Keywords
Τυχαία Θέματα