Εντυπωσιακό Cat’s Eye! [video]

Goodbyte

Οι ομορφιές που μας προσφέρει το διάστημα φαίνεται πως δεν τελειώνουν ποτέ, αφού άλλη μία μελέτη έρχεται να μας παρουσιάσει το τι γίνεται στο νεφέλωμα Cat’s Eye!

Η ονομασία δεν μας προξενεί καμία έκπληξη σε αντίθεση με το τι αυτός ο εκπληκτικός σχηματισμός κρύβει στην πραγματικότητα. Και αυτό γιατί το Chandra X-ray Observatory έδειξε πως μέσα σε “γατίσιο αυτό μάτι” βρίσκονται… ανεξήγητα πράγματα!

Γνωρίζουμε πως είναι αμέτρητα τα παραδείγματα που ένα νεφέλωμα εμπεριέχεται μέσα σε ένα άλλο. Αυτό που δεν μπορούμε όμως ακόμα να κατανοήσουμε είναι το πως 4 νεφελώματα διαφορετικού

σχηματισμού δημιουργήθηκαν σε τούτη την “γειτονιά” του Διαστήματος.

Οι ερευνητές όμως δεν στέκονται μόνο στην “ομορφιά” ή στον παραπάνω γρίφο. Ο Ο πραγματικός λόγος που έχουμε τα μάτια μας στραμμένα σε τέτοια ουράνια αντικείμενα είναι γιατί μέσω αυτών μπορούμε να εξετάζουμε θεωρίες και να βρίσκουμε πειραματικές αποδείξεις που αφορούν την Κοσμολογία.

Μην ξεχνάμε βέβαια πως αυτό που βλέπουμε δεν πρόκειται να διαφέρει σημαντικά με την καταστροφή που έρχεται σε μερικά δις χρόνια στα δικά μας… λημέρια.

Να λοιπόν το “παρελθόν” αλλά και το μέλλον…

Το παρόν άρθρο Εντυπωσιακό Cat’s Eye! [video] αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Τυχαία Θέματα