Αντηλιακό γιατί… “καιγόμαστε”!

Βρισκόμαστε στην μέση του καλοκαιριού και, είτε κανείς βρίσκεται ήδη σε κάποιο νησί ή στην επαρχία είτε βρίσκεται ακόμα σε κάποιο αστικό κέντρο, όλοι αναζητούμε λίγη δροσιά σε κάποια κοντινή παραλία.

Οκ συμφωνώ, δεν μπορείς να περιμένεις να ρίξεις την βουτιά σου, να αρπάξεις την καφεδιά σου ή την μπυρίτσα σου και να αράξεις κάτω από τον καυτό ήλιο μέχρι να πάρεις το χρώμα του αστακού.

Βάλε φρένο, όμως, και θέσε σε λειτουργία το όργανο που σου εξασφαλίζει την επιβίωση σου σε αυτόν τον μάταιο κόσμο! Κάποια πράγματα απαιτούν σκέψη και ναι τον ήλιο τον αγαπάμε εμείς εδώ, δεν πρέπει όμως

να ξεχνάμε πως μόνο αθώος δεν είναι αυτός.

Λίγα στατιστικά τώρα. Από το 1970 οι περιπτώσεις καρκίνου του δέρματος τετραπλασιάστηκαν, ενώ εκατοντάδες είναι οι έρευνες που δείχνουν πως η ηλιακή ακτινοβολία συντελεί στην καταστροφή υγιών ιστών του ανθρώπινου σώματος.

Δεν εμπιστεύεσαι αυτές τις έρευνες; Η αναθεωρείς ή περιμένεις την λυπητερή όταν γυρίσεις από τον γιατρούλη σου.Τόσο απλά. Αυτά που λέμε εδώ δεν είναι τρομολαγνεία, είναι απλά η πραγματικότητα.

Αντηλιακό δεν σημαίνει το παίζω τούμπανο και γυαλίζω σαν βδέλλα στην παραλία, ούτε είναι για τα κοριτσάκια. Ξέρω ότι τα περισσότερα αγοράκια από εμάς, συνήθως το ξεχνάμε ή το σνομπάρουμε, αλλά παιδιά πραγματικά αυτά πρέπει να αναθεωρηθούν!

Δεν παίζουμε με αυτά. Είναι σαν την οδήγηση χωρίς ζώνη, σαν τον μηχανάκι χωρίς κράνος, σαν να πίνεις χωρίς να έχεις φάει, σαν να γνωρίσεις την άγνωστη και να μην “προφυλαχτείς”. Απλά, λάθος!

Ελπίζω κάτι να σας έμεινε από αυτό το άρθρο, αν και είναι σίγουρο πως έχουν ματώσει τα αυτιά σας να τα ακούτε τόσα χρόνια. Έχοντας αυτά κατά νου, σας εύχομαι καλό καλοκαίρι και καλή (και υγιή) επιστροφή!

Keywords
Τυχαία Θέματα