Κρούσμα Παιδικής Πορνογραφίας και στη Θεσσαλονίκη...

Μετά από διαδικτυακές έρευνες τουλάχιστον ενός μήνα, με τη χρήση ειδικού λογισμικού προγράμματος εντοπισμού χρηστών του διαδικτύου που διακινούν τέτοιο υλικό σε πραγματικό χρόνο, η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οδηγήθηκε σε συλλήψεις με στόχο την καταπολέμηση της διακίνησης παιδικής πορνογραφίας, μέσω διαδικτύου...

Στο πλαίσιο της διαδικτυακής αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι στην ελληνική επικράτεια, χρήστες του διαδικτύου, χρησιμοποιώντας 100 διαφορετικές IP διευθύνσεις, ημεδαπών εταιρειών παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, κατείχαν και είχαν πρόσφορο για διαμοιρασμό μεγάλο όγκο αρχείων (εικόνες και βίντεο), που περιείχαν «σκληρό» υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Μετά την έκδοση, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, των σχετικών διατάξεων και βουλευμάτων για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών μέσω διαδικτύου, ταυτοποιήθηκαν οι εμπλεκόμενοι χρήστες και οργανώθηκε ταυτόχρονη συντονισμένη εξαήμερη αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ερμούπολη.

Τρία άτομα, ηλικίας 41, 49 και 52 ετών, συνελήφθησαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο εξαήμερης επιχείρησης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ερμούπολη για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας.

Επιπλέον, σε βάρος δύο εκ των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών (κατοχή κάνναβης).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, σε έρευνες που διενεργήθηκαν, παρουσία Δικαστικών Λειτουργών στις οικίες τόσο των συλληφθέντων, όσο και των άλλων κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δώδεκα σκληροί δίσκοι Η/Υ με 7.000 GB υλικού παιδικής πορνογραφίας, πέντε φορητοί Η/Υ και δύο εξωτερικές μονάδες αποθήκευσης (usb sticks).

Αν υποψιάζεσαι κάποιο τέτοιο περιστατικό επικοινώνησε με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος:· Τηλέφωνα 210-6476464 και 210-6476461, e -mail 11012@ hellenicpolice.gr

Thessnea.blogspot
Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις ThessNea