Τσίπρας για σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας-Βουλγαρίας: Ανοίγουμε νέους εμπορικούς δρόμους

10:42 6/9/2017 - Πηγή: iPop
Oμιλία απ’ την Καβάλα πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχετικά με τη σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας- Βουλγαρίας. Με το νέο έργο «ανοίγουμε νέους εμπορικούς δρόμους», τόνισε ο Πρωθυπουργός κατά την έναρξη της τοποθέτησής του.

«Η συνεργασία της Ελλάδας με τη Βουλγαρία είναι καίριας σημασίας για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων», σημείωσε

ο κ. Τσίπρας και σχολίασε πως πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα ώστε «η γειτονιά μας να μετατραπεί σ’ έναν ευνοϊκό κόλπο ευημερίας υπό συνθήκες ασφάλειας και ειρήνης».

Εν συνεχεία, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επιλέγεται για πρώτη φορά αυτή η διαδικασία υλοποίησης ενός σπουδαίου έργου υποδομής, μιας και θα αναληφθεί από κοινό φορέα των δύο χωρών και όχι από δύο ξεχωριστούς φορείς στο έδαφος της κάθε χώρας.

Ο Πρωθυπουργός εκτίμησε πως η σιδηροδρομική σύνδεση έπρεπε να γίνει εδώ και δεκαετίες και τόνισε πως θα δώσει άλλη δυναμική στο λιμάνι της Καβάλας, εμπορική και τουριστική.

Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε με γοργούς ρυθμούς και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που έχει η χώρα και η περιοχή μας. Με τον Βούλγαρο Πρωθυπουργό είμαστε σε κοινή γραμμή αποφασιστικότητας ν’ αντλήσουμε τις μεγάλες δυνατότητες που δίνονται τις δύο χώρες μας μέσα από τη συνεργασία μας

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως η συγκεκριμένη συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία θα συνεχιστεί προς όφελός και των δύο χωρών.

Η βουλγάρικη προεδρία που έρχεται το α’ εξάμηνο του 2018 είναι μια βαλκανική προεδρία που την νιώθουμε και δική μας και θα συνεργαστούμε στενά ώστε να έχει απόλυτη επιτυχία

The post Τσίπρας για σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας-Βουλγαρίας: Ανοίγουμε νέους εμπορικούς δρόμους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα