Τσέκαρε μέσα σε 1 λεπτό εάν τα στοιχεία σου είναι ανάμεσα σε εκείνα που διέρρευσαν απ’ το Facebook

16:42 7/4/2021 - Πηγή: iPop

Διαρροή Facebook: Μετά την τεράστια διαρροή δεδομένων 533 εκατομμυρίων χρηστών του social media, υπάρχει για ακόμα μια φορά μια ολόκληρη συζήτηση σχετικά με την ασφάλεια των προσωπικών μας στοιχείων online.

Τα δεδομένα που διέρρευσαν περιλαμβάνουν κατά βάση τηλεφωνικούς αριθμούς, emails και Facebook IDs. Επιπλέον,

μπορεί να έχουν διαρρεύσει κι άλλα στοιχεία, όπως όνομα, φύλο, ηλικία, επάγγελμα, επάγγελμα.

Τα εν λόγω δεδομένα συλλέχθηκαν αρχικά το 2019 και φαίνεται πως πωλήθηκαν την ίδια περίοδο ιδιωτικά. Όσο περνούσε ο καιρός, τα στοιχεία άρχισαν να πωλούνται σε διάφορες hacking ομάδες απ’ όλο τον κόσμο, μέχρι που τελικά κυκλοφόρησαν σε ένα hacking forum πριν από μερικές ημέρες.

Προσωπικά δεδομένα: Ξέρεις στα αλήθεια πώς μπορείς να τα προστατεύσεις;

Διαρροή Facebook: Τσέκαρε μέσα σε 1 λεπτό εάν τα στοιχεία σου είναι ανάμεσα σε εκείνα που διέρρευσαν

Με την εφαρμογή Have I Been Pwned μπορείς να δεις εάν έχουν διαρρεύσει και τα δικά σου στοιχεία, όχι μόνο απ’ το Facebook, αλλά κι από άλλα site που χρησιμοποιείς κι έχεις μοιραστεί τα στοιχεία σου.

Όπως αναφέρει ο Troy Hunt, δημιουργός του εργαλείου, μπορείς πολύ εύκολα με το πάτημα ενός κουμπιού να δεις τι δικά σου στοιχεία έχει διαρρεύσει, όμως, επειδή τα περισσότερα στοιχεία αφορούν αριθμούς τηλεφώνου, πιθανότατα εάν ελέγξεις μόνο το email σου να μην λάβεις σωστά αποτελέσματα.

Μέσα στην εφαρμογή, μπορείς να εισάγεις τον τηλεφωνικό σου αριθμό ή το email σου για να δεις εάν η διαρροή του Facebook ή κάποια άλλη διαρροή έχει εκθέσει τις προσωπικές σου πληροφορίες.

Εάν κάνεις αναζήτηση με τον τηλεφωνικό αριθμό, μην ξεχάσεις να προσθέσεις τον κωδικό της χώρας σου (Ελλάδα +30).

Αυτά είναι τα προσωπικά σου δεδομένα που πρέπει να προστατέψεις

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τσέκαρε μέσα σε 1 λεπτό εάν τα στοιχεία σου είναι ανάμεσα σε εκείνα που διέρρευσαν απ’ το Facebook εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα